tisdag 28 april 2009

Ut med in-fluensan NU!!! / Bästa Tänk om

Snuva igen. Kan det vara influensan? Kände mig hängig vid båten i eftermiddags. Liksom trött och hade jag inte också små svettningar? Magnecyl hjälpte föga. Vatten inte alls. Tvättade botten, blå hela jag, ser sjuk ut.

Huvva, kan det vara Mexikanen som slog till? Blir litet rädd. Ska jag ta febern? Ska jag bädda ner mig med en bok och inte gå upp på en hel vecka?

I den verkliga världen dör massor av malaria utan problem för oss i nord. I den verkliga världen dör folk av svält och smutsigt vatten. I den sanna världen bortom EU-s gränser dör människor av krig, av HIV, av allehanda sjukdomar.

Influensan är bara en liten minimal droppe i sjukehavet.

Ändå tillåter vi att tidningarna fylls av larmrapporter. Ändå accepterar vi att medierna tar upp influensan i en ständig informationsflod.

Har någon funderat på vilka nyheter som trängs undan? Vilka viktigheter som aldrig får plats pga infuensan?
Borde vi inte det? Borde vi inte utrota malaria i stället? Och HIV? Jag bara frågar? / Bästa Tänk om

4 kommentarer:

  1. Man blir lite förtvivlad när man tänker på att det är ett myggnät för tre kronor, som behövs. Har själv en vän som dom i malaria. Han var utomlands på semester óch kom hem i kista!! Det är 21 år sedan nu, så dom efter kan väl räknas i miljoner
    Kram
    PS. Krya på dig

    SvaraRadera
  2. Malaria tar fler liv än HIV-aids. En jädrans sjukdom som samverkar med hjärnhinneinflammation i värsta fall. Kan fixas hyfsat lätt om någon satsade. I fattiga områden blir det värst, i Kibera i Nairobi bildas vatten i plastpåsarna som folk skiter i och kastar bort - perfekt för mygglarver. Nå, må väl och ha det enna. Uno

    SvaraRadera
  3. Visst gnäller vi för mycket. Malaria är den sjukdom som dödar flest människor i världen och ändå görs ingenting för att ge dem det billiga vaccinet. Det är skandalöst! Den Tandlösa Tigern FN borde göra en storsatsning. Men det är klart: de fattiga genererar inga pengar. De är "bara till besvär" och inget man satsar på...

    Reinfeldt sa igår på TV att det inte finns vaccin i Sverige för den här nya influensan. Bara till sjukvårdspersonal, utryckningstjänster och "personer som är viktiga för samhällsfunktionen".
    Antar att han räknar sej själv dit,som nummer ett...trots att han bara ställer till med skit och gör felbedömningar - han och A.Borg.

    När fågelinfluensan härjade skulle ett labb för vaccin startas i Sverige, men projektet lades på is. Av den vanliga gamla anledningen "Det finns inte pengar till ett sånt labb..."

    Skitsnack, säger jag. Det FINNS pengar i samhället.Problemet är bara den ofantliga snedfördelningen där den som redan har, tar ytterligare av de dem som inte har, t.o.m av de fattiga. Kapitalismens fula tryne, när den är som värst.
    -------
    Vi får hoppas att influenasan inte kommer hit. Hoppas du mår bättre snart.Krya på dej./Ciao'//KAO

    SvaraRadera
  4. Hej
    Vi får hoppas att vi slipper flunsan.Ja du har nog rätt tyvärr. Det är bara när det finns hot mot oss i dom rika länderna som larmet går.
    Hoppas att du får en fin helg med brasa o annat!
    i-)

    SvaraRadera