fredag 3 april 2009

Borg kör en fint / Bästa Tänk om

Han är en baddare, Sorgen Borgen. Lik bästa Tedenby eller Omark i hockey gör han en storfinten och får alla att titta åt fel håll. Vart tog pucken vägen?

Vaddå, fint? kanske något tänker. Jo, den fint som han tror ska ge honom segern i nästa års val, svarar jag.
Kolla nyhetsflödet. Elände, elände, elände. Sen spär Borg på, inte bara litet, utan så rejält han bara kan.

- Det blir 12% arbetslöshet, sa han. Det blir största krisen sen trettitalet fortsätter han.
Samme Borg sa för ett halvår sen att Sveriges ekonomi var god, att det blir fortsatt tillväxt.
Så blev det som bekant inte alls. Vad ska han säga nu för att inte stå där med ännu en lång näsa valåret 2010 . Jo, tvärtom, och inte litet heller.
En annan lång näsa... Pinnochio i Borås.
Nu ska alla svenskar fås att tro att det går åt pipan. Nu ska alla svenskar böja sig för krisen och vara glada över att ha litet mat för dagen. Det kallas att skapa krismedvetande.

Nå, ifrån en kolsvart framtidsscenario kan allt bara bli bättre. Det är Borgs poäng. Varje liten förbättring jämfört med farhågorna blir Borgs och Aliens vinst.
Så nästa år kan de säga: Vi gjorde ett bra jobb, det blev inte så dåligt som alla trodde! Rösta på oss!

Det kallar jag fint! Bra trixat Borg. Den som tittar bara litet ut i världen kan annars se att vändningen faktiskt redan börjat. Det blir aldrig som det var. Nya ekonomiska makter tar över. Ostasien och Latinamerika kommer starkt, och USA blir litet mer normalt; ett land bland andra länder.

Och vi i Europa får dras med krisen i öst, förstås. men det vänder även om samma jobb inte kommer tillbaka, kanske inte heller lika många. Men det är inte Borgs förtjänst, han och regeringen har inte lyft många fingrar för att motverka krisen. /Bästa Tänk om

4 kommentarer:

  1. Hej
    Ja herr Dysterkvist gör vad han kan för att sprida sin deppighet. Det kallar han att ta ansvar. Vi har Europas högsta ungdomsarbetslöshet. Vad tänker han göra åt det?
    Trevlig helg Uno!
    i-)

    SvaraRadera
  2. Det finns mer... och vi ska inse "vår plats" och vänja oss... på sikt kommer allt detta att leda till lägre löner och sämre allmänna livsvillkor för folket men opåverkade stora vinster för topparna!

    Nordea ska få ta del av krispengarna samtidigt som bonusarna delas ut som vanligt... staten kunde inte stoppa dom eftersom det statliga ägandet bara är 10 %...

    Blir så trött och snart "FRA-kollar" Säpo lätt och behändigt det jag gör på datorn också... det som inte skulle hända... sa dom. DÅ!

    SvaraRadera
  3. Bitte och Gunnar - prexiss!! Det är tanken. Vi ska deppa ihop, och när det inte blev riktigt lika dåliga ska dom ta åt sig äran. Ha det enna, Uno

    SvaraRadera
  4. Leo - det är som det är och blir som det blir, men inte ändrar någon det minsta på själva grunden till att det är som det är. Och Säpo kan väl kolla, det har dom alltid gjort. Jag finns nog på ack så många bilder i deras arkiv kan jag tro. Jag har ju gubevars demonstrerat. Må väl Un0

    SvaraRadera