fredag 17 april 2009

Åklagare är riktigt roliga / Bästa Tänk om

Knappt en dag hade förunnit innan en åklagare gör bort sig igen. Nu handlar det om P-piller. Nä, de är inte bra rent medicinskt, men de förhindrar graviditet. Nu vill Åklagaren göra dem, som skriver ut P-piller till unga kvinnor under 15 år, till kriminella. Våldsverkaren läkaren, typ.

Har det inte fallit åklagaren - som borde ha följt debatten om våldtagna flickor - in att P-piller kan förhindra att flickan blir med barn där fadern är en våldtäktsman?

Nä, idioten till åklagare (hur utbildar vi folk i detta avlånga land?) vill statuera exempel. Låter han inte som Påven i Rom? Eller som Imamen i Iran?

Och om nu fjortisens kött är svagt och flickan blir gravid, ska flickan då bli livslångt straffad med graviditet och ett alltför tidigt barn?

Och ska de kunniga och empatiska läkare, som förstår pubertetens problematik, straffas när de vill hjälpa de unga att inte bli föräldrar alltför tidigt?

Värst är att unga flickor stigmatiseras. Att allt ansvar läggs på dem; att våldtäktsmän tillåts skaffa barn med andra barn bara för att någon parafragryttare tycker så.

Jag tycker inte heller att barn ska knulla. Jag tycker också att man ska vara vuxen nog att ta konsekvenserna. Men jag kan inte förstå att de ska bli straffade, som vill hjälpa de unga.

Vore det inte bättre att satsa rubbet på en bra utbildning av unga, i att ge flickorna chansen att undvika graviditet, att utbilda grabbarna i det bästa av skydd - kondomen. Dessutom är kondomen en suverän skyddare mot inte bara AIDS och andra sjukdomar, utan också mot för tidig orgasm för killen.
Ett bra gummi skyddar inte bara mot sjukdomar, det skyddar också mot dålig sex!
/Bästa tänk om

4 kommentarer:

  1. Uno.. ett fantastiskt inlägg.. Det är ingen som vill att unga debuterar för tidigt..
    men han glömde en viktig påäng... flickor använder p-piller mot menssmärtor.. och för att stabilisera mensen.. men det har väl inte med saken att göra... *skakar på huvudet*

    Uno.. jag tänkte göra lite reklam för Namninsamlingen krig Sophies våldtäktsmål..

    http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3201

    Det är viktigt att man skriver med för och efternam, och ort.

    Annars så gäller inte underskriften.

    Man kan bocka av rutan vid namnfältet, om man inte vill synas publict.

    Sedan långfedagen:

    Insamlingen har 7429 Underskrifter!
    Från 5352 IP-adresser


    önskar dig en jättetrevlig helg.. Anna

    SvaraRadera
  2. Anna - jag har skrivit under. För länge sen. Bara så att du vet. Och målet ska överprövas. Jag ville gärna att de som har ansvar för flickan också ska prövas - hon var knäckt och borde fått bättre tillsyn. Uno

    SvaraRadera
  3. Jag såg debatt där den där göbben var med. Och det syntes faktiskt tydligt att han hade på tok för korta shorts. Lennart Bodströms brallor såg dock ut att vara i precis lagom längd.

    Ha en trevlig fredag, och tänk på att inte förtära allt för stora mängder pilskner, även om den är totalvegetarisk. ;-)

    A-Linda

    SvaraRadera
  4. Linda - i kväll blir det ett enda glas vin. Men i mörra kommer en liten fru hem och då vetesjutton om inte ett lamm får sätta livet till :-)

    SvaraRadera