måndag 22 juni 2009

Val och kval /Bästa Tänk om

Så lustigt! Sverige anklagar Iran för valfusk. Inte utan anledning, visserligen.

Samtidigt får vi höra att EU-valet i Sverige kantades av stort valfusk. Listor schabblades bort, flyttades eller togs helt enkelt bort från bordet. Giltliga valsedlar ogiltlighetsförklarades av officianterna på valställena.

Jaha, varför ska vi klaga på Iran när vi själva med vår goda organisation tillåter folk att städa bort valsedlar, lägga dubbla röster och fuska på samma sätt.

För så är det i den ökande indivindualismens århundrade att brotten mot regler blivit en sport, att JAGET alltid styr över helheten.

Jag nästan önskar att egotrippegona nån gång får stå inför en operation av livsviktigt organ och bli avvisad därför att de inte kan betala.

Vi har ett samhälle för att vi ska höra samman, stödja varandra, inte smita, inte fuska, inte vara så djupt omoraliska att vi stjäl undan den skatt som ska rädda fattiga och utslagna.

Annars har vi inget samhälle. Annar lever vi i djungelns lag. Starkast vinner. Dvs den dummaste vinner, den som inte begriper att människans styrka ligger i att arbeta i grupp, som ett samhälle.

Som individer blir vi så lätt uppätna av tigrarna... / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Det är svårt med val... ännu värre med demokrati... och att folket röstar utifrån sitt perspektiv och inte som utländskt politrask och maktgalna kapitalister vill... och i Sverige gäller det också att rösta "rätt"... på Irland ska folket "köpas" och rösta om för dom röstade fel...
    Svårt är det!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - Irland är en skam för EU. Klart att omröstningen då gäller! Det nya direktivet är ett steg mot Europas Förenta Stater. Själva omröstningen av omröstningen är redan i sig ett tecken på det. Ett annat skrämmande exempel är Hamas vinst i Palestina. De vann, det var demokrati!!! Ändå... Vem bråkar om Rysslands val där Putins grabbar alltid vinner, annars jävlar. Håller alltså med dig, ska det vara demokrati ska det, konsekvens måste gälla. Uno

    SvaraRadera