måndag 15 juni 2009

Skolan, betygen och p-piller / Bästa Tänk om

Vi lever i en slags fars. Pensionerna måste sänkas, samtidigt måste pensionsåldern höjas igen, och åter samtidigt är ungdomsarbetslösheten i Sverige störst i Europa.

Vilket vansinne. Pensionera tidigare så får ungarna jobb och kan försörja oss äldre. Så borde det vara. Unga som går och driver kostar otroligt mer än en en stillsam pensionär som matar duvor.

Achtung Björklund går på i ullstrumporna. Taggad av framgångarna i EU-valet ska han strypa ungdomarnas möjligheter att läsa upp betyg. En gång dåliga studentbetyg, alltid dåliga studentbetyg, är regeln. Inte minsta hänsyn till att gymnasisterna är i en svår ålder och att de mognar och blir mer studiemotiverade längre fram.

Vår son har som privatist läst upp samtliga ämnen, alltså inte via Komvux. Tentat av via behöriga lärare som han själv kontaktat. Varför ska den mjligheten inte få finnas längre? Jag kan förstå argumentet att Komvux behövs för dem som inte har gymnsiebetyg, men egna initiativ och egen läsning kan väl aldrig vara fel?

Nå, hörde på ekot om ännu en lustifikation. P-piller, dagen-efter-piller och kondomer ska delas ut av skolhälsovården. Käckt och friskt. Varför inte, tänker jag. Det slarvades även på min tid.

Det skumma är att det går att ändra sig i kärlek, men inte i betyg. Konsekvent skulle vara att man alltid får stå sitt kast - har man knullat oskyddat så har man, och har man slarvat med studierna så har man.

Men Milton som föreslagit fria piller och kondomer får nog med kristdemokraterna att göra misstänker jag. Nå, ännu en vacker dag och jag har redan beställt tvättid och varit på Arbetsförmedlingen. Här går det undan / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Håller med till fullo angående mer jobb till ungdomarna.

    Till och med en politiker ska väl kunna fatta - tycker man - att det är fan så mycket viktigare att få ut ungdomar i arbetslivet, än att jaga ut nästan pensionsmässiga i dyrbara åtgärdprogram!

    Undrar om inte Björklund är den största faran för välfärden, att inte ge ungdomarna en andra chans kan i sin förlängning visa sig katastrofalt för många ungdomar som mognar senare än andra.

    Vart är Sverige på väg, om regeringen hade varit en övningsbil, så hade läraren (allmänheten) tagit kontrollen över den vingliga färden för länge sen ... hoppas man i alla fall.

    Badaren mitt i solen.

    SvaraRadera
  2. Så är det. Sverige har blivit en experimentverkstad för ultraliberaler, nationalister och skolbefäl. Uno

    SvaraRadera