fredag 12 juni 2009

Det svenska biståndet i fara men Saab verkar överleva / Bästa Tänk om

Nu visar Aliens sitt rätta ansikte igen. Inte nog med att stora delar av u-landsbiståndet hamnar i svensk flyktingmottagning eller går till militära insatser i Afghanistan, nu ska Gunilla Carlsson spara in mellan fyra och sju miljarder av ett redan alltför lågt bistånd.
Ska Kenya skäras bort, eller?
Man får anta att militären fortfarande får sitt och att svensk flyktingmottagning också i fortsättningen betalas med pengar som borde användas till fattigdomsbekämpning i världen.
Märkligt faktiskt.
V-4. Motorn från Triumph i England.
I ett läge där världen mer än nånsin behöver stöd, fa Afrika, drar Aliensregeringen ned eller lokaliserar biståndspengar till hemmaplan.

Sverige är inte det föredöme i världen som vi en gång var. Tanken på solidaritet med världens fattiga verkar ha kommit bort i räkntenissarnas hjärnor. Idén om att de rika ska stödja de fattiga har hamnat på historiens skräphög. Nu gäller bara rena egoismen, den krassa kalla girigheten och en total brist på engagemang och humanism.
...putt, putt, putt....
Desto roligare är det att Königsegg tänker köpa Saab. Wallenbergarna sålde ju ut världens bästa bil till General Motors och tjänade storkovan på kuppen. Nu verkar det som om Saab blir halvnorskar, inget fel i det eftersom olja behövs i bilmotorer.

Kan tänka mig nya modellnamn som Saab Torsk, Saab Fjordlax, Saab Lillegutt eller Saab Rullegutt.
...wrooom...
Kul att Königsegg som bara gjort extrembilar som går i 400 knyck nu får jobba med motsatsen, dvs småbilar som gör max 110 i medvind. Men om man gör snabba bilar krävs något att träna snabba omkörning på. Än har dock inte sista rännilen runnit genom Trollhätte kanal, och affären kan gå åt pipan. Den som lever får se. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Varför inte SAAB snart kaputt!?

    Ja för ingen ska väl tro att riskkapitalklipparna kommer att se affären som långsiktig!

    En berättigad fråga måste sen vara... Hur många kommer nu att få sparken..?

    Mycké man inte vet!

    SvaraRadera
  2. Många får sparken. Norrmannen menar att bilindustrin sköts slarvigt, och att fa tjänstemän kan minskas rejält. Jag skiter i vilket, men något fel har det varit på Saab som läckt som ett såll sedan GM tog över. Men bilen va bra, då menar jag gammsaaben som gick som ett spjut i alla väder, bäst i snö faktiskt. Gillade tvåtaktaren med frihjul, man behövde aldrig trampa ur vid växling, bara släppa gasen och växla. Må väl och hoppas båtmarknaden är bättre än den för bilar. Uno

    SvaraRadera