söndag 14 juni 2009

Ensambloggen - med bilder!!! / Bästa Tänk om

Medan skatorna mobbar Smilla Katt och solen skiner som om ville den komma ifatt efter allt jäkla regnande sitter jag ensam. Detta hus som så sent som i går var fullt av liv befolkas idag av endast en katt och en gubbe.

I går va det liten familjelunch. Blixtens Sixten domderade medan lax, sill, paj, kall pilsner och nybakat bröd fyllde vårt trädgårdsmöblemang fullt ut. Nästan alla som bor på pendelavstånd kom.

Skatan därute skäller ut Smilla efter noter, jo de är numera två, men härinne råder stillhet. Stor stillhet. Inte ens radion är på.

Liten fru och liten son har dragit till Spanien. Liten dotter till eget boende efter sex månaders after-Africa-anpassning hos oss. Gästerna åkte helt sonika hem. Svärmor som är 82 och just kommit hem från en tågluffning i hela Europa fick skjuts, och svågern, konstnären, sitter nog och kalibrerar färger i sin studio.

Här sitter jag med bästa vädret, bästa skogen, finaste havet och mig själv och kontemplerar.

Snart kommer verkligheten tillbaka, om inte annat så i form av morgondagens räkningar. Men idag är en dag i intet, limbo, en vacker dag med bara mig själv.

Tillvara ska den tas, självklart. Det finns en liten trädgård som växer igen med massor av bärbuskar, och det finns ett liv att reflektera över.

Må väl ni alla, ni är mina läsare, viktigare än skatterna och politiken, men inte lika viktiga som mina nära.

Må Maud Bäver gå tillbaka till sin västerbottniska skoltaxi, må Reinfeldt gå tillbaka till att administrera villagränser, må hela Aliens regering återvända till de sysslor de hade tidigare. De gör just nu Sverige till Europas löjligaste land (Polen möjligen undantaget). / Bästa Tänk om

4 kommentarer:

  1. Sicket läckert sommarbord ni hade dukat upp för att sen gotta er ifrån, man (dvs jag) sitter här med snålvattnet rinnande ur mungiporna.

    Uno, passa nu på att riktigt rå om katta nu när ni två få en lugn stund, för innan du vet ordet av så är han Blixtens Sixten där och domderar igen.

    Ta med katta på en segeltur till en kal klippa läääängst ut i havsbandet och bara njuuut!

    Badaren i städartagen.

    SvaraRadera
  2. Badaren - idag har varit den lataste dagen sedan i förrgår. Har läst, bläddrat i papper tittat på gräset och matat katta. Solen lyser men det blåser så att soffan känns bättre än båten. Nå, i veckan blir det full fart, så söndan ska helgas åt skaparen vem det nu är. Må väl, hoppas cykeln passar också på sjön. Uno

    SvaraRadera
  3. Ser liksom bara så härligt ut:)
    kram Lallis

    SvaraRadera
  4. ...hoppas du njöt av din lata dag och att skatorna snabbt slutade reta Smilla...och du, vår regering slänger vi på "tippen"! ;-)

    Må gott, ja bättre än gott...hoppas jag! ;-)

    SvaraRadera