tisdag 23 juni 2009

Rot-avdragen / Bästa Tänk om

Regeringen är minsann rolig. Folk har väntat i flera år på nästa Rotavdragsperiod. När den kom var det som proppen i Ketchupflaskan. Ingen vill ju leja svart!

Men det fattade inte regeringen. Undrar just vad de fattar. De begrep inte krisen, inte arbetslösheten, inte kommunernas kris när folk betalar mindre skatt men behöver mera stöd.

Hur dum får man bli för att inte bli röstad på?

Nu kommer 50 ansökningar om rot-avdrag in VARJE DAG!!!
till skatteverket. Oj, tänkte inte på det, säger regeringen.

För att inte helt tappa koncepterna måste jag se det hela som en fars, en lustig film, lustspel på nån uteteater. Annars vete sjutton hur frisk jag skulle vara.

Nu ska vi dessutom bli ordförande i EU
. Den enda trösten är väl att många andra länder i Europa också har regeringar som liknar operettvarianter. Berlusconi!!! Polen!!! Sarcozy! Ser man det som en fars blir det riktigt roligt.

Österrrike är ingen riktig fars, och inte Ungern heller. Där samlar nazisterna massor av röster. Det fanns en gång ett stort och mäktigt rike: Österrike-Ungern. När det föll samman bröt första världskriget ut.

Låt oss inte se spökena, bara det lustiga. Det är faktiskt roligt att Engelsmännens politiker avgår i parti och minut för mygel med bidrag. De bor där de inte bor, eller bor inte där de bor, eller hur man ska tyda det. Som det ska vara i ett demokratiskt system blev de avslöjade - av pressen!!! Inte av internkontrollen.

Hur är det med våra lustigkurrar i regeringen. Bor de där de bor, eller tar de helikopter till jobbet?

Nu måste jag ut och motionera, inte i riksdagen, utan i skogen. / Bästa Tänk om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar