torsdag 26 mars 2009

Läkedel, pengar och människors olika värde - och en namninsamling!!! / Bästa Tänk om

...och här rinner Nilen i ett fattigt land.
Tog en huvudvärkstablett i morse. Hade drömt om Nilen. Ingen stor fara, litet tunghuvad idag bara. Hörde på radio som vanligt medan jag bläddrade i dagens tidning. En kopp kaffe och litet fil. Mumma. På radions P1 var det inte mumma alls .
Men först: Hemliga fakta om skyddade identiteter har läckt till bl.a. Maria Antonsson (ni vet hon med något slags sanning om "Gömda" eller hur det nu var) Göran Lambertz lämnar anmälan utan åtgärd. Typiskt för honom. Nu kan NI protestera HÄR!!!

Åter till radion: Inte nog med Wanjas snedsteg bland de 25 styrelserna, Astra Zeneca var på tapeten. De testar sina läkemedel på fattiga människor i tredje världen. Denna gång var det något slags nevroleptika som testades på mentalt sjuka i Ryssland och Indien. Följden blev att många blev ännu sjukare och en tog livet av sig. Är ryssar och Indier mindre värda än svenskar?
Pyramiderna byggdes inte av magnecyl...
Sen säljs läkemedlet till oss i Europa. Bara 13% av försäljningen sker i fattiga länder. Money talks. Klart att de fattiga ser testet som en inkomstkälla. Med livet eller hälsan som insats. Nästan lika sjukt som att folk inte har råd med tänder längre. Utan tänder, inget självförtroende och dåligt tuggad mat vilket ger ännu sämre hälsa.

Astra Zeneca borde skärpa sig och köra sina tester i Sverige under noggrann kontroll. Tänder borde vara en medborgerlig rättighet och en folkhälsofråga. I dag är det en klassmarkör!!! Många vågar inte ens le! Hur sexigt är det?

På tal om skit, Israels användning av vit fosfor i Gaza är ett brott mot mänskligheten. Men det skiter väl Israel i. De gör ändå som de vill. Här är 800 grader med Thåström.

Men solen skiner, fåglarna kvittrar som vansinniga och snart ska jag till stan och bli coachad igen. En annan vacker dag har jag kanske tom. jobb!!!

4 kommentarer:

  1. Det är ju så det är inom ALLA områden... fattingarna betalar och rikingarna tar vinsterna...

    fattingarna i Sverige göder svenska (och andra) rikingar med sitt arbete...
    fattingarna i världen göder i-världens fattingar och rikingar med sitt arbete eller direkt sina kroppar som organdonatorer eller försökskaniner...
    fattingkvinnorna i världen säljer sina kroppar till...

    För övrigt gör Astra Zeneca stora vinster...

    SvaraRadera
  2. Leo - deras vinster är inte min huvudvärk, men huvudvärkspulvret är. Astra m.fl den branschen har länge lagt sina feta händer på afrikas fattiga. Då finns det medicin, men när folk är sjuka blir det ingen alls. Å andra sidan har folk inte råd att bli sjuka i USA heller. Uno

    SvaraRadera
  3. Bra att du tar upp namninsamlingen för det har skapat en stor oro detta med att socialsekreterare kan bryta sekretessen utan konsekvenser.

    Och så suckar jag åt wanja...jisses vilken mäniska. Är inte LO jobbet på heltid? Och så 24 styrelse uppdrag på det. Och sen har mage och påstå att hon inte visste eller är förd bakom ljuset. Hon kan ju bara inte ha full koll med tanke på att hon knappt måste få någon sömn med sin 160 timmars vecka.

    Varför är man med i 24 styrelser? Pengar förstås. För inte fasiken går det att engagera sig i sååå många uppdrag. Helt hysteriskt.

    Hörde också om läkemedelsföretagens svinfula testverksamhet. Vilken fruktansvärd mäniskosyn! Det finns inte ord för det! Men det är samma sak där som med allt annat som det inte är monopol på: vägra använd medicin från Astra... Finns alltid alternativ. Den lilla mäniskans protester kan vi demonstrera i egenskap av att vi även är "konsumenter".

    Blir snart inte förvånad över den cynism som råder överallt.
    kram motherwitch
    http://blogg.aftonbladet.se/26822/

    SvaraRadera
  4. Hej Uno.
    Tack för hjälpen, Nu börjar det röra sig på listan.

    Ha det bäst!

    Kram!

    SvaraRadera