måndag 30 mars 2009

En helg har gått men Wanja sitter kvar - Helgbilder / Bästa Tänk om

Fina vädret igår. Halvfint idag. Det låter som en trumorkester från skogen. Det är hackspettarnas vårläte. De hittar alltid nån gammal trädstam att trumma på. Trrrr, trrrr, låter det. Litet kul faktiskt. Smilla katt blir irriterad.

Första fågeln i morse var rödhaken, den lille gynnaren som liksom pillrar fram sina toner, småförsiktigt tidigt, häftigare vid sextiden.
Kollade fritidshus igår. Skulle ju vara köparens marknad. Ett ruckel för 1.5 mille var det värsta hitills. Något köp blev det inte.
Fika vid klipporna på Äng....
Undrar just om Wanja ska lyckas få fram 20 mille från gamle direktören i AMF. Tror inte det, det finns ju beslut och kontrakt. Undrar just om Wanja kan vara kvar överhuvudtaget. Nu skyller hon på andra. Visste inget, säger hon. Hade ingen aaaning om det. Jag tror hon visste. I vart fall borde hon ha vetat eftersom hon sitter i styrelsen.
Mollösund....
Wanja hon nog råd med fritidshus, men var hon ska få fritiden ifrån vet jag inte. Kanske genom att avgå. Tråkigt för sossarna, tråkigt för kvinnorna.
Nå, konstaterar att fotboll i Afrika inte är riskfritt. Ännu en arena - i Malawi denna gång - brakade samman. I Sydafrika gäller våldet och pengarna. Undrar just hur de ska kunna skydda säkerheten för alla besökare under nästa VM.
...krigsbåt 90 drar in mot Stigfjorden...
På tal om VM såg jag matchen häromkvällen. Kul? Nä, tröttsamt disciplinerat. Sverige hade ett enda mål - hålla tätt. Forwards fick knappast en enda passning från Svensson eller - ännu värre - Kin Kjellström vars fötter inte alls ville åt samma håll som Kim. Larsson hade väl en eller möjligen två skarvar mot normalt 20. Elmander liknade mest en boxare som blivit tvungen att boxa med fötterna - gick inte alls.
...ska det bli Hockey eller Fotboll, Sixten?
Å andra sidan är jag glad över HV. Vilken hockey! Vilken lirare, han Tedenby. Nye Foppa. Vi har redan sett Foppa, vi har sett eleganten Henrik Zetterberg och nu kommer Tedenby! Sverige har en förmåga att skapa artister. Synd att Frölunda inte fattat det. Gamlingar är nog bra, men fler unga måste med.
Smilla vårsmyger....
Nå, idag har jag fortfarande plank att såga och spika, en båt som behöver bottenfixas, massor telefonsamtal att ringa samt jobb att söka. En dotter i Afrika och en son i Amazonas djungler. Hur ska det gå. Äventyret livet fortsätter... / Bästa Tänk om

8 kommentarer:

  1. Hej
    Vad skönt det ser ut på klipporna i solen! Jag har inte följt den senaste utvecklingen när det gäller Wanja. Just nu tycker jag att hon mest är en belastning för LO.
    Ja gvar på fotboll en gång nere i Swaziland och det var tämligen kaotiskt.
    i-)

    SvaraRadera
  2. Det går alltid att skylla ifrån sig på att man inte vet och att man inte hade en aaaaning, men om man är i en så uppsatt position är det ens förbannade skyldighet att ha koll på saker och ting. Det är det som de där människorna har så hutlöst bra betalt för!

    Vilken fantastisk vårpäls Smilla har skrudat sig i!
    Det är likadant med beaglarna. Jag tror aldrig att de har haft så snygga pälsar som denna vår. :o)

    SvaraRadera
  3. Gunnar - det är ett himla liv, men ofta bra fotboll. Tekniker finns det gott om i Afrika, dom lirar med hoplindade typbollar i byarna, och lirar bra. Sen går det åt pipan, det finns inga stålar. Men klipporna var fina. Må väl, Uno

    SvaraRadera
  4. Barbro, det finaste med Smilla är att hon alltid har vårpäls, hon är ju inne och ute hela året. Hårar sällan! Slickar länge och ofta. Behöver aldrig kammas. Vad gäller Wanja har du helt rätt - hon har inte skött jobbet i styrelsen. Hade hon gjort det så... Kanske visste hon precis vad hon gjorde och trodde att ingen skulle kolla henne... Uno

    SvaraRadera
  5. Underbara klippor! Och nu är det dags för Blåvitt snart, premiär i helgen som kommer. Guldet ska hem till Götet!

    Och Wanja, snälla, avgå..

    SvaraRadera
  6. Magnus - Wanja är nog itne så snäll som hon ser ut. Uno

    SvaraRadera
  7. Gomorron!
    Ja nu börjar det bli lite variation på fågellätena. Inte bara talgoxens gälla klockradiosignal som ljuder allt för tidigt på dan.
    Koltrast, bofink o rödhake har lite behagligare ton tycker jag.

    SvaraRadera
  8. Gunnar - så är det förvisso. Glöm inte nätväckorna och di små under jordi, dvs Gärdsmygen vars kristallklara drillar hörs i tidig morgon. Uno

    SvaraRadera