tisdag 31 mars 2009

Järven blir djärvare men AMF är en smet / Bästa Tänk om

Mitt i all fågelsång i tidigt morse kom nyheten om järven. Den är djärvare än förr. Har sökt sig ned från fjällens snö till Dalarnas skogar och kanske längre ändå. Medan nötväckorna har fullt upp med att plocka fram sina frön ur springorna i cypressens bark där de gömt dem under vintern, vandrar järvarna söderut.

Kul tycker jag. Ser också gärna en och annan varg i skogarna, eller björn för den delen. Älgar behöver vargar för att bli starkare som art. Det behöver renarna också, men samerna har litet svårt att fatta det.

Nå, i den ekonomiska världen går det mesta åt helvete. Baracken Obama ställer hårda krav på GM och Chrysler. Chefer får avgå, och bilindustrin tvingas ställa om. Rätt Obama, men fel när det gäller Pakistan. Obama fortsätter trycket mot muslimer, och gör dem än mer extrema. Han stöder det helt korrupta Pakistan, och tror att han ska vinna. Det går inte, man vinner inte med vapen, man kan bara vinna människornas förtroende.

Det borde också AMF tänka på. Det går inte att slira på sanningen när det gäller folkets pengar. LO och sossarna verkar inte begripa. Men Aliens gör. De kommer att vinna massor av poäng på att Wanja får sitta kvar, eller att just AMF sabbat människors pensioner.

Tråkigt tycker jag, som gillar kvinnor i ledande ställning och bra pensioner till alla. Konstigt att Sverige som hade världens bästa skyddsnät för de fattiga ramlat ner till U-landsnivå fast direktörerna är rikare än nånsin. Rika som troll!!! Har de som arbetat ett helt liv för deras rikedom inget värde alls?

Funderar också på fenomenet skatt på skatt. Först betalar med vad elen kostar. Sen betalar man energiskatten. Sen - och det är det skummaste - betalar man moms på alltihop, även på den första skatten som väl borde ha dragits av. Nån blir jävligt rik på fattigas behov av värme och ljus. Jag skulle vilja tala med "nån".

Nä, de rika har alltid sett efter de sina. De fattiga har alltid förblivit fattiga. Riddarna har blivit direktörer utan att ens slåss med svärd för att försvara fattigbönderna. Är jag bitter, nä, inte det minsta. Jag är snarare glad över att jag har en världsbild som verkar stämma med verkligheten. Skulle däremot vilja ha en annan verklighet.

Men det finns hopp. Det finns ett hopp om att dagens rejäla sörja av lögner och svek kan utkristallisera det som är växande, det som är framtiden för oss alla. Det finns ett hopp om att människor runt om i Europa och att världen inte längre nöjer sig med lögner och vackra ord.

I London demonstrerar arbetare. I Frankrike ställer facket upp. I världen ökar missnöjet med girigheten. Nu gäller det att hitta bra alternativ till dagens girighetsrally - ett rally som sliter argumenten ur extremisternas klor och gör även länder som Afghanistan och Pakistan och Saudiarabien (Al Qaidas hemvist, stött av USA) till platser där människor kan leva fritt.

Nu drillar gärdsmygen därute, och det finns fler brädor som ska på plats. /Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Bofinken har kommit, krokusen blommar trots tjäle och tranorna trampar runt på gärdena...
    alla gör det dom alltid gjort - precis som vi människor, faktiskt!

    SvaraRadera
  2. Bra inlägg Uno...som oftast, nä alltid! ;-)
    Kul att Järven drar sig lite söderut och Gärdsmygens sång hörs även på min bakgård!

    Må gott!
    Mvh "Vargen"

    SvaraRadera
  3. Leo - fint, det är tamejtusan vår. Uno

    SvaraRadera
  4. Vargaluring - tack. Du är en riktig björn när du är i farten. Uno

    SvaraRadera
  5. "Så länge det finns liv finns det hott"
    /Asta Kask

    SvaraRadera