onsdag 20 maj 2009

Ingen Kosher, ingen Halal / Bästa Tänk om

EU är en feg instans. Tyvärr måste vi leva med den. Halal och Kosher, judiska och muslimska vanor att plåga djur, behövs inte längre. Djur måste få dö på ett vettigt sätt. De ska inte plågas bara för att nån Jahve eller Allah påstås, märk ordet påstås, ha sagt något annat.

Halal och Kosher innebär att djuret lyfts i sina bakben, hängs uppochned varefter strupen snittas upp medan djuret är vid fullt medvetande så att blodet får rinna ut.

Det finns en rationell förklaring. Djur som dödas med blodet kvar kan infekteras och människorna som äter kötet kan smittas. Därför blev det en del av religionen. Människorna gjorde som de blev tillsagda av "Gud", vilket är praktiskt i varma länder. Men Gud/Allah/Jahve har aldrig sagt att djur ska lida!!!

"Gud" lär också ha sagt att svin är smutsiga. Jättebra lärdom i varma länder eftersom griskött lättare blir infekterat än annat kött, och dessutom ofta hade trikiner som var farliga för människan. Men det har ingen bäring alls numer när köttet kan behandlas rätt, och grisarna kan bli "snällt" slaktade.

Vill man slakta djur utan att de får lida men samtidigt tömma dem fort på blod, så är det inget problem. Djuren kan bedövas så att de slipper lida. Annars kan väl muslimer och judar bli vegetarianer eller svälta. En religion som hävdar omtanke om miljö och liv kan inte hålla fast vid uppenbart djurplågeri! Dessutom ger stressade djur sämre kött!!!

Ska min kommande slogan bli: EU ut ur EU! Eller ska vi hålla fast vid djurens rätt att slippa bli plågade i onödan. Det är jävligt nog som det är! / Bästa Tänk om

11 kommentarer:

  1. BRA, BRA, BRA!!!
    Precis så, om vi fortfarande ska envisas med att äta kött... men solidariteten med jorden och alla fattiga människor kräver att vi äter mer vegetariskt!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Tack, Leo. Mer vegetariskt gäller. Här gäller ofta fisk också. Egenfiskad eller klokt köpt. I går blev det sej. I förrgår soppa på potatisk och purjolök samt hembakt bröd. Just nu står Reinfeldt och ljuger i riksdan, svensk politiks värste opportunist sedan Carl Bildt.

    SvaraRadera
  3. Halal- och Kosherslakt skall givetvis inte accepteras...och EU är ett hot mot verklig demokrati!
    Jag tycker det är bra att världsreligionerna är i kris...och förhoppningsvis överlever de inte. Vägen mot en bra framtid går via kunskap, inte påståenden och naiv tro.

    Mer fisk (odlad) och mer grönt...gott i buken även för en varg! ;-)

    Må gott...alla i Smillas flock! ;-)

    SvaraRadera
  4. Håller med helt och hållet mannen. Det är tragiskt att EU ska behöva ge vika för religionen.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Hej
    Otäcka bilder.Särskilt för mig som är vegetarian.
    Hoppas att du får en fin helg!
    i-)

    SvaraRadera
  6. Informativ text och mycket starka bilder. Vilken effekt!
    Jag måste erkänna att jag gillar kött... Om min dag hade haft minst 8 timmar mer, hade jag kämpat emot all form för djurplågeri.
    Människan kommer nog att fortsätta äta kött och därför tror jag att man måste fokusera på hur djuren behandlas... från födseln till slakt.

    Jag gillar ditt sätt att skriva Uno. Mycket!

    Önskar dig en fin dag och en härlig långhelg.

    Varma kramar Marina

    SvaraRadera
  7. Marina - tack för komplimangen. Stoppa direkt den löjliga anpassnngen till religiösa vansinnigheter. Vi lever väl i en upplyst tid, eller? Uno

    SvaraRadera
  8. fan va taskigt man kan väll fucking inte döda djur så !

    SvaraRadera
  9. Idioti på den högre skalan! Låt halalslakten gå i graven omedelbums.
    Lars Hägg

    SvaraRadera
  10. Du vet inte vad du snackar om tyvärr. Det som är halalslakt är att man tackar gud för att fått ta ett liv för mat. Det är hela ritualen som räknas dit nöt. Du skär halsådern på djuret så allt blod är ute på väldigt lite tid vilket gör att djuret dör "naturligt" av blodförlust. Ingen hammare i huvudet eller elektrisk stöt. Ingen annan slaktare tackar någon för det utan det är hans jobb att döda djur och därför borde allt UTOM halal vara tillåtet. Du får göra din research innan du snackar goja. Blir arg när folk är efterblivna och inte vet vad de snackar om...

    SvaraRadera
  11. Håller med "Påläst"
    "Man skär av matstrupen, luftstrupen och halspulsådrorna utan att ryggmärgen skadas. Enligt Dr Majid Katme [Brittiska muslimska rådet] så förlorar djuret så mycket blod på snabb tid att det blir blodförlust i hjärnan. Detta skapar en naturlig bedövning. Slakten avklaras snabbt och smidigt. Viktigt är dessutom att djuren inte får se ett annat djur dö. Detta pga att djuret inte ska känna sig stressad inför slakten. "

    SvaraRadera