måndag 11 maj 2009

Lediga politikområden-satir / Bästa Tänk om

Måndag idag. Inser efter tidningsläsande och radiolyssnande att det finns gott om plats för den som vill bilda nya partier.

Centern har lämnat stora fält. Veteåkrarna saknar politisk betydelse, och kossorna mjölkar utan stöd från riksdan. Centern med Bävern Maud och han Federley, som fegade ut om FRA-lagen, har samlats på Stureplan:; den enda säd som kan sås där är väl den manliga. De kossor som vallas är knappast kor. Tjurarna kan man läsa om i böcker...

Platsen passar dock väldigt bra för kokain (en produkt av sydamerikanskt jordbruk). Om jag inte fattat saken fel är också champagne en bondeprodukt, liksom både brännvin och vin.

Men så når centern knappast fram till bönder och skogshuggare i obygderna.

Dags för ett nytt bondeförbund alltså - ett där missnöjda bönder kan gnälla fritt om väder och vind, regn och temperatur, priser på gödsel och svårigheten att få bra arbetskraft.

Priserna på Traktordiesel är i fokus, och EU-stöd blir viktigt. Det är bara att hugga i för den som vågar.

Sen har vi naturligtvis HR - Human Rights! Rättvisepartiet väntar på sin födsel. Kan omfatta ett ungdomsförbund som samlas för att driva FN´s barnkonvention. Och mot dumma domare som är jäviga. Och allas rätt att ha sin dator fri från insyn. Och...

Till vänster om vänstern ser jag ett annat vacuum. Vart tog den rejäla gammelvänstern vänstern vägen? Läsarna till ETC har fritt fram nu.

Till höger om högern har ju Bävern Maud redan placerat sig, men visst finns det mer plats för Sveriges Egen Le Pen. Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna har fattat vitsen och drar på för fullt.

Nå, det är snart full dag. Ett segel ska på, ett liv ska levas, och politiken har sina egna vägar som jag kan se men inte beträda. Det finns som sagt liv att leva. / Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Det finns inga bönder kvar i "obygderna"... och naturgödsel har blivit en bristvara på landet... och dom som ägnar sig åt matproduktion på landsbygden är storföretagare med supermaskiner, konstgödning, ogräsmedel och polska säsongsarbetare.

    Rättvisepartiet har funnits... kanske det självdog... eller så blev "rättvisa" ett fult ord?

    Vänstern är såååå trist dogmatiskt och uuute... vem vill ha det som i gamla Sovjet eller Kuba... nu när vi har EU...

    Högern har gått in i en allians med dom gamla borgarna och med sossarna som har v och mp som hang-arounds och har därmed lämnat över ledartröjan i högerloppet till Centern, där Maud Olofsson är en duktig hare med vass stämma vid vätskekontrollerna...

    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Hej
    Tack för tipset om fågelbok o skivor! En sak som hustrun o jag brukar vara osäkra på är att skilja på taltrasten o koltrasten.
    --------
    Ja det är trångt i mittenfåran. Om det inte framgått tidigare så ligger mina sympatier hos miljöpartiet.
    i-)

    SvaraRadera
  3. Gunnar - lätt som plätten: Koltrasten sjunger vilda sånger, taltrasten små korta upprepade snuttar. Tonen är samma. Tjillevipp tjillevipp, tjoho, paus, tlilivipp tjoho igen = taltrast. Vansinniga saker avslutade med knister knaster och skuggsång är koltrast. Båda häftiga, taltrasten mest i den djupa skogen. Kramar och tjilivitt! Uno som just nu bygger säng.

    SvaraRadera
  4. ...bra härmning av trastarnas ljud...lite synd att man inte får höra! ;-)

    ...säger som Gunnar ovan...det blir nog MP nu igen! Även i EU-valet!

    ...och Jimmie Åkesson är inget alternativ för någon tänkande individ! ;-)

    Må gott!

    SvaraRadera
  5. Sätt segel mannen; full fart mot livet!

    SvaraRadera