måndag 18 maj 2009

Måndagsmorgon med Unos Djur och tankar om söndagen - BILDER! / Bästa Tänk om

Maud Bäver i TV i går (obs. länken innehåller otäck bild!!!) var ingen höjdare. Reinfeldt blev en platt, arrogant moderat av den sort han egentligen är.

Maria Wetterstrand
var däremot båda klok och vältalig. Vem kunde tro att en miljöpartist skulle ta samtliga kvinnopoäng i TV? Och slå alla männen på samma gång! Bra jobbat, Wetterstrand!
Maria, Kan du inte byta jobb med Mona? Snälla, snälla, snälla...

På tal om uggla (Maria Wetterstrand är ju biolog också) var jag på besök i går. I Bredared, en liten by utanför Borås. Där fanns det ugglor. Det gjorde inte saken sämre att de tillhör samlingen "Unos Djur!".
Tar svinaktigt god hand om de sina...
En kulturnisse måste hänga med, också i de små sammanhang som bygger Sverige. Det finns föreningar i alla byar, och just i Bredared har bygdegården just invigt ett helt museum!!!


Starkt. Maud Bäver hittar inget lika bra på Centern i Stureplan, jag lovar.
Uno Axelsson var bonde och skogshuggare som sökte sanningen i naturen. Hans djur är snidade ur skogens träd och stubbar. Kolla bara:
Ha´re hare!

Skogen om den fick vara som den skulle vara...

Nöff, gott, gott...
...Hallå, vad händer?

Ajj då, Ugglorna har fått farlig granne.
...Fiskgjusen hovrar...
Hästen säger: "När ses vi närhäst?" Den andra hästan svarar: "Till Phingst!"
Uno såg djuren som ville fram ur trädens växt. Unos Djur måste upplevas.
Maria Wetterstrand och Uno Axelsson har mycket gemensamt - tilltron till naturens egen kraft.
Till dess vi ses önskar jag er / Bästa Tänk om

4 kommentarer:

  1. Hej
    Jag har abstinensproblem. AB har stängt för att öppna med ny design.Hoppas att det inte dröjer för länge och att allt kommer att fungera.
    Jag såg inte debatten. Vi drack en torr Soave och ett sött Graves-vin med goda vänner.Och lite mat till det förståss. Bl a första skörden av rabarber från trädgården. Kul även om en stor del av dagen gick å för förberedelserna.
    Gunnar

    SvaraRadera
  2. Jag såg också debatten igår... var det en repris?

    Mona Sahlin var nervös
    Göran Hägglund förstod inte vad det handlade om
    Jan Björklund försökte profilera sig och vara lite fräck
    Maud Olofsson malde på
    Lars Ohly försökte se ut som en glad sosse Maria Wetterstrand försökte vara en god,grön och trovärdig sosse... den starkast lysande på den sidan!
    och
    Fredrik Reinfeldt var moderaten som "gick genom rutan" och övertygade många om vinsterna med moderat politik trots att många också förlorar på den...

    Hans personlighet och karisma är livsfarlig för dom politiska motståndarna, som framstår som bleka, tafatta, mindre trovärdiga, okunniga och ansvarslösa...

    Det behövs "blod, eld", utstrålning, visioner, kamplust och ärlighet för en opposition med förankring hos folket... men det sätter EU, världspolitrasket och rikingarna stopp för!

    Så ansvaret vilar på oss. Gräsrötter, fattingar och dom andra som fortfarande tror på rättvisa...

    Leo Beata

    SvaraRadera
  3. Stackars dig, Gunnar. Du får tre tips av mig:
    1. Läs böcker!!!
    2. Läs böcker du annars inte skulle ha läst
    3. Läs livet! Ut i skogen med dig, kolla blåbärsrisets blommor, kolla fåglarnas beteende, kolla snigelns kryp, och kolla älgens försiktiga travande bakom din rygg när du minst anar det.
    Bloggen är inte livet, men i bästa fall den berika vardagen. Uno

    SvaraRadera
  4. Leo - jag tvivlar numer på hans karisma, den känns ganska maläten. Även den skiraste blåhet försvinner med tiden och blir dammig moderatpolitik. Å andra sidan är jag inte kvinna, så... Nå, om Maria W har vi samma åsikt, hon borde vara Mona. Uno

    SvaraRadera