tisdag 12 maj 2009

Sorgen Borgen - ett sorgligt kapitel / Bästa Tänk om

Sorgen Borgen, minns ni honom. Han var på allas läppar, Aliens lilla gullgosse, käck med hästsvans och allt.

Gullgosse
Nu får han kritik. Han har nämligen inte begripit sig på kommunerna. Han tror på nåt skumt sätt att de är eviga, att deras pengar alltid kommer att finnas, att de inte har nåt med Aliens regering att göra. Därför vill han inte satsa på dem.

Men varje ny arbetslös innbär mindre skatteintäkter för kommunerna. Varje ny arbetslös måste också försörjas. Efter A-kassan blir det socialbidragen. Vem betalar dem? Jo skattebetalarna. Men blir ju också arbetslösa?

Och många som jobbar i kommunerna, största arbetsgivaren i de flesta komuner, måste avskedas. Det vill säga att arbetslösheten skapar dubbla problem. De kostar skjortan för kommunerna.

Skolorna avskedar lärare. Socialkontoren avskedar socialarbetare. Parkförvaltningarna avskedar parkarbetare, och så småningom avskedas väl de som ska sköta gator, vattnet, renhållningen...
Borg tänkte inte på det. Men nu har han blivit påmint. Undrar just om han kan tänka om. Det kan jag. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Himla bra att du kan tänka om i alla fall Uno!

    Plats i korgen! Sitt vackert! ;-)

    Voodoomästaren på Öppna Plätten i Läskiga Skogen

    SvaraRadera
  2. Anonym - Brrra! Så ja! Ligg död, rulla runt, kryyyp. Brrra! Tänker på en rolig TV-humorserie i våras. Nu när dagens pass är slut kan du väl dela en likör med mig på kontoret? Brrra!

    SvaraRadera