fredag 8 maj 2009

Sänk pensionsåldern så att unga kan få jobb!!! /Bästa Tänk om

centerstämman var LAS i fokus igen. Bort med alla trygghetssystem för dem som arbetar är mottot. Ingen ska vara trygg, alla ska jobba med sänkta löner och en ständig oro över att bli avskedad. Som det var på 1800-talet. Som lantarbetarna hade det under trettitalet.

Det finns ett betydligt bättre sätt att fixa jobb åt de unga. Nämligen att bli av med de gamla, de som ändå inte vill jobba längre men måste för att överleva. Sänk pensionsåldern till 60! Genast. Då skulle en hel femårskulls arbetstillfällen bli lediga i ett slag. Arbetslösa kostar, oavsett om de är unga eller gamla.

...vissa kostar mindre....

En bra pension tidigt skulle innebära en hälsokick för hela samhället. Pensionärerna kunde vara lediga medan de ännu är friska, unga får jobb, de äldre kan vara mentorer till de yngre, och de yngre kan jobba ett helt arbetsliv och tjäna ihop till sina pensioner (när börsspekulanterna fått sitt). Och LAS skulle fungera som en trygghet, inte som den propp lagen idag kan vara.

Ska det vara så jäkla svårt att få in i skallen på politikerna? De går ju själva vid 60 eller 80 eller när de vill. Sänk pensionsåldern så att alla som vill får arbeta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar