torsdag 7 maj 2009

Det var det jävligaste!!! / Bästa Tänk om

En trettonårig flicka på vårdhem tog livet av sig. Hon hade blivit slagen och antagligen också våldtagen av pojkgänget som var omhändertagna på samma hem.

Och det har skett, det har verkligen skett att det samhälle som skulle hjälpa flickan tog livet av henne i stället. Det var inte första gången.

Socialstyrelsen menar att hälften av hemmen är bra. Den andra hälften då? Ska 50% av omhändertagna ungdomar bo på dåliga hem?

Vem åtalar hemmen? Vem åtalar socialstyrelsen? Eller är det så jäkla illa att samhället betalar för att slippa ta ansvar. Snart vägrar jag vakna på morron. / Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Hej
    ja jag hörde just på nyheterna att det tom var värre än man anade. Hoppas att detta kan leda till att tillsynen förbättras.
    i-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas allra mesta att de gamar som tjänar pengar på fattiga och utlsagna barn hamnar där de hör hemma - bakom lås och bom!!!

    SvaraRadera
  3. Bra inlägg! Otäckt när barn och ungdomar far illa i det man tror ska vara trygghet.

    Ha en fin kväll!

    Hälsningar!

    SvaraRadera
  4. Vårdhem... Mors du!

    De så kallade Vårdhemmen är bara ytterligare ett sätt att sko sig på utsattas redan svåra läge.

    Fy fan...

    SvaraRadera
  5. Badaren: Exactemente!!! Du har som vanligt rätt. Det fanns ett sånt hem utanför Umeå där några av våra vänner hade kollen på en flicka som ständigt rymde, det visade sig att hon blev missbrukad av ägaren till hemmet. De var visserligen länge sen, men min bild av dylika hem skapades då. Det finns nog bra också, naturligtvis, men alltför många som drivs av rent pengabegär. Uno i Ottan

    SvaraRadera