måndag 2 november 2009

Vansinnet fortsätter - sjukförsäkringen / Bästa Tänk om

Häromdan skrev jag om sjukförsäkringen. Om de som utförsäkras och ska tvingas bli friska vid årsskiftet. Att lagstifta mot att folk får cancer, kroniska ryggbesvär, är utslitna i leder och nackar, får whiplashskador är vansinnigt i sig.

Det är kostnaderna som ner så att de rika får betala ännu mindre skatt. Mellan raderna läser jag att folk måste dö för att de redan rika ska bli rikare.
...äntligen ska vi knäcka de svaga!
Dagens stora nyhet är att mer än en tredjedel av de utförsäkrade kommer att sjukskriva sig på nytt eftersom de ju är sjuka!! Dagens nyhet är att de kommer att belasta sjukförsäkringen också nästa år.
...har fått sparken, hoppas jag.
På det sättet har regeringen inte vunnit något. De utförsäkrade har däremot forlorat, blivit sjukare av oron över att inte kunna överleva. Hemskt är ordet. Men humanism är inte regeringens starkaste kort. Där andra tänker "människa" tänker regeringen "pengar".
... en Alien cyklar
Det är också tråkigt att sossarna inte kan resa sig från lay-backtillvaron som mesig opposition. Mona Sahlin i all ära, men nog borde Aliens (främlingsregeringen) vara värd hårda och välriktade ord, och nog borde svenska väljare ha ett verkligt alternativ att rösta på.

Som sagt, ett helt onödigt vansinne. Regeringen leker med svaga och sjuka. / Bästa Tänk om

3 kommentarer:

  1. Sossarna har tagit ännu ett steg till höger...

    och FK... saknar ord...

    Kanske det alltid är så att vi inte ser dom svåra övergrepp som begås i samtiden...man kan "eliminera" dom "svaga" och "olönsamma" som "inte passar" samhället på olika sätt... framtiden kommer att kalla detta fascism, vår hyllning till det starka, friska, nyttiga, vackra, lyckade...
    Och den som inte aktivt skriker "NEJ" och agerar är medskyldig!
    Men hur fan gör man?
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Framtiden skapas nu. Och det är redan fascism, i varje fall ett slags rasism där svaga är mindre värda och kan klassas ut. Ett brott mot resolutionen om mänskliga rättigheter. Men ganska löjeväckande faktiskt. Det verkar som om ingen längre vågar tänka helhet om samhället. Men det är en helhet, vi sitter faktiskt i samma båt fast alla verkar ha glömt vem som ror och vem som styr. Uno

    SvaraRadera
  3. Det är som du skriver Uno, framtiden skapas nu...och nu får det fan räcka med denna fascism!

    ...hälsar "vargen".

    SvaraRadera