torsdag 19 november 2009

Tjuvar och mördare / Bästa Tänk om

Normalt blir tjuvar och mördare ställda inför rätta och straffade. Det gäller inte Israel. En hel stat som stjäl mark, vatten, livsmiljö, och livsvärde från ett annat folk går fria. De har inget lä'rt av historien, utan fortsätter oförtrutet att utplåna ett helt folk, det palestinska, som råkade bo just där Gud bestämt att judar ska bo.

Världen är full av flyktade palestinier. De bor i flyktingläger i hela Mellanöstern, de bor här hos oss, och de stackare som inte vill fly har ett litet helvete.

Under tiden väller ortodoxa, fanatiska sionister in i Israel. De blir bosättare på Västbanken eller i Jerusalem, ett hem för tre världsreligioner. USA gör inget, men det är därifrån de flesta och värsta kommer. Intressant att lyssna på intervjuer av bosättare, på bred amerikanska berättar de om de dumma araberna.

Som liten hobby brukar de skjuta hit och dit bland palestinierna som inte har något annat motvapen än möjligen stenar. Goliat blev David.

I Gaza lever ett helt halvt folk instängda. Murar som skulle få Berlinmuren att skämmas omger Jerusalem. Rasismen frodas.

Morden sker varje dag, men stölderna är värre. Värst är vattenstölden. I ett varm klimat är vatten guld värt. Medan bosättarnas barn simmar i sina pooler torkar palestiniernas åkrar ut. Jordanfloden är ett dike, allt har hamnat hos Israelerna. Golanhöjderna är stulna från Syrien, och det vatten som där fanns rinner nu ner i Isaelernas swimmingpooler och odlingar.

Från Damaskus ser man kanonerna som är riktade mot Syrien. Jag skäms över att Sverige deltar i ett seminarium i Israel om vatten. Skäms. / Bästa Tänk om

1 kommentar:

  1. Jag skäms också, men det hjälper inte!
    Leo Beata

    SvaraRadera