fredag 6 november 2009

Idag blev Gustav II dödad för länge sen

Gustav II. En duktig krigare som var tämligen fet. Han dog denna dag 1632. I Lützen. Dimman låg tung över slagfältet. Ändå sköt dom friskt, hackade och högg med sablar, stack med spjut och kanonerade hit och dit.

På den tiden handlade krig om vem som dödade flest av motståndarnas soldater. Soldaterna, ja. De flesta var köpta, legoknektar som slogs för den som betalade mest. Andra var brottslingar, många kom från Finland.

Gustav II dog men vann slaget ändå. Så kan det gå. Det var trettiåriga kriget, ett helvete för folk i Mellaneuropa, litet glassigare för officerare, och bäst för dem som tjänade pengar på andras död.

I USA, i går kväll, trängde sig en psykiatriker in på Camp XXX strax norr om Houston i Texas. Han sköt ihjäl 12 personer och skadade ytterligare ett trettital.

Dom verkar gilla att skjuta i USA. Mördaren skulle inom kort sändas till Irak. Det säger ganska mycket om USAs krig. Antagligen tänkte mördaren att om jag skjuter nu slipper jag skjuta sen. För skjuta gör man bara.

Nu var mannen något så märkligt som både psykiatriker och muslim. I USA´s armé!

Tur att han aldrig kommer till Irak. Kan bara tänka vad han kunde ställa till med på en marknadsplats - vilket Irak är, en marknadsplats för vapenindustrin och vaktbolag.

Innan jag slutar vill jag skarp protestera mot att Östersjön används för Rysslands planer att förgifta Europa med fossilgas!!! Mesen och kappvändaren Carlgren sa JA till ryssarna. Är vi inte längre en självständig stat? / Bästa Tänk om

1 kommentar:

  1. Det var länge sen vi var en självständig stat... vi är numera en närande lite del i Europas Förenta Stater!

    "...psykiatriker och muslim. I USA´s armé!
    och..."
    Ja, vem kan vi lita på... Gustaf II Adolf, Andreas Carlgren...
    Leo Beata

    SvaraRadera