söndag 1 november 2009

Fotboll och bilar i låtsasvärlden / Bästa Tänk om

Det är kyligt idag. Molnigt och trist. En liten fru finns i Bodö, i det vackraste av Norge, och en liten Smilla sitter ute och kollar skator. Men just idag väntar en händelse som det tar sex sidor i lokaltidningen att gå igenom. Final i fotboll.

Jag älskar fotboll. Fin sport som har allt idrott kan ha. Men livet handlar ju om annat, om jobb, och krig eller fred, om utveckling och samhälle. Fotboll verkar kosta mer än det smakar.
Bollen är rund, inte kantig som vissa huliganer.
Tänk om en filmpublik skulle börja slåss. Eller om publiken på teatern skulle kasta smällare och slå regissören. Eller att den jäkla förmannen på firman rullades i tjära och fjädrar. Otänkbart. Men när det gäller fotboll verkar allt vara tillåtet. Fotboll är och ska vara en lek, inget annat.
Jag leker hellre än bråkar om fotboll, säger Sixten
Det är så jäkla löjligt. Urbota dumt. Dummare tom. än att bränna bilar eller kasta sten på poliser. En icke-händelse som fotboll betyder mer än mat i magen och tak över huvet. Det är verkligen märkligt.
Smilla kollar futtiballen på Internet
Nu väntar invasionen av arga AIK-are är i Götet. Bäst att stanna hemma. Det lär kosta minst två miljoner med polisinsatsen, och hur mycket vakterna kommer att kosta vet ingen än. Fotboll är värre än politik, men lika viktigt är det minsann inte.

Och bilar. Volvo ska bli kinesiskt. Geely heter köparen. En kinesisk miljonär verkar ligga bakom. Kul att nån vill ha Volvo.
konstigt att nån vill ha en Volvosugga
Tänk om nån också ville ha Saab. Tänk om en afrikan köpte Saab, det vore något. Absolut intressantare än fotboll. Själv tror jag att ingen vill köpa Saab, men det är en annan sak som Maud Bäver verkar skita totalt i.
Smilla har egna vägar i skogen...
Fler och bättre järnvägar i Västsverige vore en riktig nyhet, men den lär vi få vänta på. / Bästa Tänk om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar