måndag 9 november 2009

Mannen som sålde ett hav / Bästa Tänk om

Andreas Carlgren går till historien. Han är mannen som sålde Östersjön. Köparen är utpressaren och den gamla KGB-agenten Putin. Hans företag Nordstream styrs av en annan KGB-agent.
Close to Gotland, close to Simrishamn, close to life...

Nordstream ska dra gasledningar i Östersjön, från Viborg till Tyskland. Gasledningen kommer att gå mellan Bornholm och Simrishamn, hamnen där svensk östersjöfisk landas i stora mängder.
Bekymrad? Klart, han hag just sålt vårt Österhav till Ryssland. Hoppas han fick bra betalt.

Carl Bildt var inte på plats. Reinfeldt var i Indien. Carlgren gjorde en nickedocka och glömde alla sina gamla invändningar mot gasledningen. Plötsligt var allt helt okej. Säkerhetspolitik hade ingen ens tänkt på. Att hela Östersjön nu blir ryskt ekonomiskt intresse verkar regeringen helt ha glömt.
Nej, det är inte Carl Bildt, det är asfågeln Maraboustork!!! Men Bildt fick också bra betalt.
Baltikum vet vad det handlar om. Nu kommer Lettland, Estland och Litauen att bli utpressade på nytt. Nu har Putin en ledning direkt utan inblandning av stater som han borde ha kompromissat med långt tidigare. Miljömässigt hade en ledning på land varit jättebra!

Nu kan Putin enkelt stoppa gasen till Baltikum utan att businessen med de stora guldkalvarna Västtyskland och Danmark m.fl. påverkas. Det handlar om makt och pengar. Inte en sekund om miljö.
Solnedgång för miljöarbetet...
Jag glömmer inte Carl Bildts agerande i u-båtskonflikten med Sovjet. Då påstod han helt grundlöst att Sovjet spionerade på oss med hjälp av u-båtar.

Nu leds Ryssland av en gammal sovjetpolitruck, en av de värsta, en gammal spionchef. Men några maktpolitiska funderingar har Carl Bildt inte denna gång.
...går solen ned eller upp?

Kan det vara Bildts minne? Han är ju lika gammal som jag. Eller kan det vara plånboken? Carl Bildt var styrelseledamot i Gazprom som ligger bakom Nordstream, och fick oförskämt bra betalt när han tvingades sälja sina aktier - det gäller att klappa varann på ryggen.

Reinfeldt är ju EU´s ordförande och säger inget elakt om nån, fa inte om Tyskland som är största köparen till den fossila gasen - Tyskland får man inte stöta sig med. Vad Vattenfall gör i Tyskland kan man fundera vidare över...

Stackars Carlgren som tvingas bära hundhuvudet för ett beslut som är långt större än han själv. Tänk att tvingas vara bulvan till såna som Bildt och Reinfeldt. Tänk att tvingas stryka Putin medhårs, samme Putin som uppenbarligen ligger bakom morden på många kritiska ryska journalister.

Putin är en sann diktator.
...en aliens från Ryssland.

Tråkigast är det dock för miljön. Redan nu är Östersjön ett skithav. Och värre blir det när bottnar muddras, när gamla gifter rörs upp i vattnet, när gamla deponier av vapen från två världskrig plötsligt blottläggs. Behöver jag säga senapsgas?

Jag kan tänka mig några motkrav som Carlgren aldrig ställde.
1. Anslut alla utsläpp från ryska floder till bra reningsverk!
2. Utsläppssäkra alla oljetankers och annan båttrafik till och från Ryssland

3. Utsläppssäkra alla Kryssningsfartyg till och från Östersjön

Till Tyskland och Polen:
1. Alla utsläpp från stora floder via bra reningsverk!

2. Utsläppssäkra all fraktbåttrafik till och från Tyskland via Östersjön

3. Utsläppssäkra alla Kryssningar/färjor etc, till och från Tyskland och Polen.


Sluligen:
Österhavet är värdens mest hotade havsmiljö. Det är ett grunt hav (till skillnad från Svarta Havet eller Medelhavet). Det består av brackvatten, och har en havsström upp längs Baltikum och Finlands kust och ner längs svenska norrlandskusten.
Friskt saltvatten kommer då och då in via Öresund och Bälten i samband med vattenståndsändringar och stormar från väst.

Den dominerande vattentillströmningen kommer från floder i Sverige, Finland och Ryssland/Baltikum, Polen och Tyskland.
Algblomning i Österhavet....

Östersjön är, med undantag från Norra Ishavet, Rysslands enda sjökontakt med Atlanten!
Konstiga djur från Ryssland kommer att patrullera gasledningen...

Stoppa gasledningen! Gör Östersjön till ett Miljöhav, ett fredens hav och ett hav fritt från kärnvapen och kärnkraft!!!

Tyvärr, Carlgren. Du har förrått din uppgift och sålt ett helt hav till Ryssarna. Nu kan de leverera miljöfarlig gas till ännu större ökning av koldioxidhalten i lufthavet!!!! Är du stolt, eller har du förstånd nog att skämmas, bara litet? / Bästa Tänk om

9 kommentarer:

  1. ...jadu Uno, bra skrivet och rätt har du...personligen tycker jag det är en sorglig okunnighet herr Carlgren m.fl.visar upp, och en total feghet inför den ekonomiska makten. Östersjön är redan på gränsen till en total kollaps och iochmed detta är hoppet litet om att politikerna någonsin inser vad de gör med detta så känsliga och hotade innanhav...
    ...man blir bara trött och fly förbannad!

    Men må gott Uno! ;-)

    SvaraRadera
  2. Thomas - Kollade Carlgren. Trodde att en miljöminister skulle vara utbildad - inte Carlgren, han har gått politikervägen. Inte klar med nån utbildning. Typiskt att vi ska styras av okunniga nollor. Det håller inte ens i Europa. Men den saken har vår regering tagit över från de rent akademikerfientliga sossarna. Tyvärr är de såna, tyvärr. Uno

    SvaraRadera
  3. "Akademiker" behöver inte alltid vara nå´t bra för jorden, miljön och människorna...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  4. Leo - Är man minister för miljö ska man tamejfan ha en utbildning!!! Annars kan jag hålla med. Uno

    SvaraRadera
  5. Mannen som sålde ett land

    Bögen Putin går till historien. Han är mannen som sålde Ryssland. Köparen är utpressaren och den gamla SÄPO-agenten Kamprad. Han företag IKEA styrs av en gammal före detta GESTAPOanställd rasist

    SvaraRadera
  6. Bög, för mig betyder det faktiskt nada. Men hans sätt betyder allt!

    SvaraRadera
  7. Mao, Ryssland är ingen demokrati, inte ens på pappret eftersom ingen opposition tillåts. Jag kan bara jämföra med en annan låtsasdemokrati, nämligen Zimbabwe. Putins Ryssland är som Sovjet, men utan de skyddsnät för vanligt folk som sovjet hade. Man var garanterad jobb, dagis, hem och mat för dagen. Hitlertyskland hade liknande garantier för medlöparna. Men Putins Ryssland är som en odetonerad revanschistisk bomb, precis som Tyskland före kriget. Putins eventuella bögeri hör dock inte hit alls. En av mina största musikfavoriter Mercury var bisexuell, men det hårde inte heller dit. En dag för några år sen satt jag och vännen Bosse i Freddy Mercurys bar på Zansibar och tog varsin iskall med havet skvalpande mot stranden under baren som var byggd på pålar i Stone Town, som vi förresten gick vilse i medan temperaturen var 38 grader varmt. Jahajoho. Ha det enna.

    SvaraRadera
  8. haha, varenda rasist dess land har rupp till år 1975 kört rasbiologiskainstitutet ska lära mig stolt ryss vad demokrati är! lär dig jantelagen först.

    SvaraRadera
  9. Kul kommentar till en som har en knapp på kavajen med texten: "antijante!" Må väl

    SvaraRadera