lördag 14 november 2009

Feghetens triumf 2 / Bästa Tänk om

Vattenfall. Behöver jag säga mer. Josefsson fick sparken, men hur beskrevs detta? Jo, han fick inte sparken, han blev pensionerad!!! Fast Josefsson själv satt i SVT och sa att han gärna ville vara kvar och inte alls tänkte på pension.

Så förljugna är de som styr vårt land. Konsten att vända en negativ nyhet till något positivt är en gammal konst, men oftast skickligare genomförd än denna otroliga genomskinlighet.

Josefsson får pension vid 60. Jag själv är arbetslös och bara 63. Resten, de som lyckligen har sina jobb kvar, ska enligt nya rön jobba till 68. Samtidigt har Sverige en osannolikt hög arbetslöshet bland de unga. Snacka om att bita sig själv i svansen! Ge jobben till de unga och låt de gamla njuta av ledigheten i stället - det blir billigare och är dessutom strategiskt viktigt för landets totala välfärd.

Josefsson blir mångmiljonär på kuppen, dessutom. Så belönas oskicklighet och trots mot huvudman i ett statligt företag. Allt för att slippa erkänna att staten och hela styrelsen bär samma ansvar som Josefsson. De lät honom hållas, helt enkelt. Vattenfall drog i stålar på brunkol och annan skit. Bra vinst för staten, men dåligt för varumärket Vattenfall (deras rykte i Tyskland är uruselt) och katastrofalt för Sveriges numer nästan utsuddade profil som ett miljöland.

Jag skäms att vara svensk. Jag skäms över en regering som ljuger oss fulla med skit. Jag skäms över att ett statligt företag blir så förblindade av pengar att de inte ser miljömålen på litet sikt.

Hela styrelsen bör avgå. Regeringen bör ta sitt ansvar, och Maud Olofsson borde göra åtminstone en halv pudel!!! / Bästa Tänk om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar