måndag 23 november 2009

Maud Olofssons vattenfall / Bästa Tänk om

En dum minister ljuger. En riktigt dum minister ljuger dessutom idiotiskt, liksom bara för att ljuga. Maud Olofsson är en sån. Riktigt dum.

Hon sa att Vattenfalls avtal med tyskarna var fel. Hon visste inget. Det brukar dom säga, ministrarna. Hon sa att det var Vattenfalls fel. Inte att hon hade ansvaret för Vattenfall. Inget om att hon faktiskt haft kännedom om Vattenfalls avtal minst ett helt år.

Sånt kommer fram. Avtalet var hel i sin ordning. Ett företag ska naturligtvis svara för de skador de kan orsaka samhället där de finns. I Sverige gäller det inte, i Sverige kan företag åsamka omgivningen massor av skador utan att bli fällda. Men inte i Tyskland.

Maud har varit pådrivande för att företag i Sverige också ska betala för sig, men när det gäller Vattenfall i Tyskland verkar andra tankar styra. Nu gäller det ju hennes företag.

Maud Olofsson är inte trovärdig. Det är inte Vattenfalls chefer som ska avgå, det är ägarna, dvs Maud Olofssons stab. Hon har inte skött sig, inte kollat, inte läst rapporter eller redovisningar där avtalet är tydligt och klart.

Centern har problem. Folkpartiet lägger sig närmast Sverigedemokraterna, Moderaterna har fuskat sig till mittfältet, KD verkar ha fotfästet högt, dvs. i himlen och centern har inget centrum kvar.

Maud Olofsson ligger illa till. Hennes ljug och hennes fegande runt svensk bilindustri har skapat ett misstroende som har faktiskt grund. Hon skyller på tjänstemännen i Vattenfall fast hon var informerad. Hon skyller på alla utom på sig själv och sitt parti. Det är sossarnas fel, sa hennes underhuggare på TV idag.

Nu håller Aliens på att spricka. Bra, låt dem spricka! När sa Bildt nåt sist? När sa Reinfeldt nåt om Sverige sist? Billströmmingen är rökt. Miljöministern vet inte vad miljö är. Enda ljuset är nyblivna EU-kommissionären från Göteborg.

1 kommentar:

  1. Folkomröstnngen 1980 gav resultatet att Atomkraften
    skulle vara avvecklad till 2010
    (30 år sades vara den beräknade återstående livslängden)
    Så nu får Maud bråttom

    SvaraRadera