lördag 31 oktober 2009

Utanförskapet och fattigdomen / Bästa Tänk om

Regeringen gick till val på att utrota utanförskapet. Alla skulle få jobb och samhällsnyttig sysselsättning. De som då var arbetslösa skulle tingas in i arbete. Regeringen ville svälta ut arbetslösheten.
En nästan hundra år gammal gest...
Om det var själva arbetslösheten eller de arbetslösa som skulle svälta sa de inget om.

Samma sak med sjukskrivna. Här sattes stoppgränser på hur länge man fick vara sjuk, och hur sjuk man fick vara. Vid årsskiftet ser vi resultaten. En massa sjuka får be om socialbidrag, en massa sjuka blir rent administrivt friska.

Undrar just varför de inte lagstiftade emot svininfluensan när de ännu var igång. En lag mot svininfluensa skulle enkelt få problemet ur världen.

Varkligheten har blivit en helt annan. Det var längesen så många varit utanför samhället som idag. Var det på trettitalet? Regeringen har misslyckats med alla valöften utom ett: De Rika har blivit Rikare. Och det var också meningen.

Resten handlade om retorik, att lura folk, att slå i dem rena lögner om hur samhället fungerar och kan fungera. Och om Persson själv, denne självgode godsägare som måste bort till varje pris. Även till priset av hälsa och arbete.

Fattigdomen är en sjukdom i sig. Fattigdom skapar en viss kreativitet, antingen drog/spridmissbruk eller ren kriminalitet. Entreprenörerna blir fler i fattigdom. De hittar sätt att skaffa pengar, de stjäl, de rånar, de smugglar, de skapar subkulturer vare sid de heter OG eller Asirligen.

Från Kenya hör jag dagliga rapporter om kidnappningar. Som i Somalia. De fattiga kidnappar de nästan fattigas barn och kräver lösensummor. Poliser är inblandade, totalt korrumperade eftersom deras löner är för låga för att leva på. Vakter rånar sina vaktobjekt av samma orsak.

När nu regeringen skapat en hel klass av nyfattiga innebär det just kriminalitet. Ingen vill vara utanför, inte ungdomar i Rosengård eller på Hisingen i Göteborg.

Hela stadsdelar står utanför medan kommunerna får allt mindre skattepengar att satsa där. Hela stadsdelar blir maffiaområden helt utanför det civila samhället. Hela städer av utanförskap har blivit resultatet av regeringens medvetna författigande av vårt land.
Känns gesten igen?
Utrota fattigdomen, Reinfeldt. Utrota fattigdomen Sabuni! Stå upp för kristna värderingar, Hägglund! Stöd de små företagarna så att de kan jobba lagligt, Maud Bäver! Utrota det utanförskap som ni lovade, stå upp för era löften, visa att ni inte bara är en regering för den lilla del av samhället som redan har mer pengar än de nånsin kan göra av med. / Bästa Tänk om

1 kommentar: