måndag 19 oktober 2009

Äntligen!!! Samt läkemedelsföretagen och de sjuka / Bästa Tänk om

Idag är det äntligen rätt väder för årstiden och Göteborg. Det ska regna, blåsa från sydväst, vara ett antal plusgrader och allmänt ruskigt. Äntligen!!! Rusket späs på av värre ruskigheter via radions P1. Det gäller läkemedelsindustrin.

Malaria dödar flest människor av alla sjukdomar. Malaria kan bekämpas framgångsrikt. Men det sker inte. Det vore en bagatell att hitta på ett vaccin mot malaria, en tydlig parasit med myggor som mellanvärd. Vi vet allt om parasiten, tom, hur den förändrar sig i relation till de klena mediciner som finns idag.

Med växthuseffekten är det troligt att sjukdomen kommer hit inom kort!

Malaria är inte lönsam. Detär den enkla sanningen. Malaria är en sjukdom för fattiga. Nå, då får de väl dö.

Aids är en annan sjukdom. Farlig, obotlig, mest spridd i fattiga länder där okunskap och traditionell machokultur styr. I stora delar av Afrika dödar den människor, kvinnor ligger sämst till eftersom de exponeras för mannens sperma längre tid än mannan exponeras för kvinnans sekret. En våldtagen kvinna ligger sämre till - hon har ofta sprickor i slidan eller analöppningen efter våldet och där tar sig viruset lättare in.

Men medicinen fördröjs, det har varit en kamp att få fram bromsmediciner till de fattiga och motståndarna till utdelning har varit - Läkemedelsföretagen.

Exempel tre är svininfluensan. Den kan drabba OSS!!! Plötsligt blir det intressant. I-världen kan betala!!! Plötsligt ska ALLA vaccineras. Vilken marknad för vaccin! Nu ställer alla upp och betalar, även om det kanske inte behövs, även fast vaccinet innehåller kvicksilver - ett farligt nervgift. Vilket hyckleri.

Antibiotika skrivs ut vilt och okontrollerat. Ger klirr i kassan. Ändå vet alla att varje atibiotikakur skapar resistenta bakteriestammar. Ändå vet alla att resistenta staphylokocker skördar liv på sjukhusen. Vi talar om mördarbakterier. Men talar vi om att de är skapade av oss själva, av läkemedelsföretagen som INTE vill stoppa en lönsam verksamhet?

Nya antibiotika kostar pengar att forska fram. Knappast lönsamt för våra kära läkemedelsföretag. Därför blir de osannolikt dyra, därför tas de överhuvudtaget inte fram. Men döden lurar i varje skalpell på sjukhusen. Döden verkar vara mer lönsam än livet för företagen som står för våra mediciner.

Så kan det gå när marknaden bestämmer över liv eller död. Kommer det nya svenska skattebetalade vaccinet mot HIV nånsin att produceras? Kommer malarian nånsin att bekämpas verkningsfullt? Det hänger på oss. Det hänger på att staten, på att vi tillsammans ställer upp. Kan vi vaccinera alla mot svininfluensa borde vi kunna knäcka fattiga människors alldeles onödiga gissel i from av HIV och Malaria.

En ny värdsordning behövs. Livet måste alltid gå före den enskildes jakt på ständigt ökad vinst på fattigas bekostnad! / Bästa Tänk om

1 kommentar: