tisdag 13 oktober 2009

Läste en blogg idag / Bästa Tänk om

Det var Vargens blogg. Nästan alltid har han rätt (enda gångens fel var när han tyckte att Obama var rätt person för fredspriset!). Nu var det om trafficing och barnprostitution.
Kvinnokämpe!

Det finns en mängd dåliga orsaker till att barn prostituerar sig. Fattigdom är den främsta. Girighet en annan. Och en väldigt skum syn på kvinnor och barn en tredje.

I grunden ligger en syn på kvinnan och barnet som handdelsvara. Det är utspritt i stora delar av den fattiga världen, men också i arabstaterna och i rikare delar av världen.
Kvinnokämpe, Simone (med Sartre)

Den har sin grund i bondekulturen där kvinnan och barnet var liksom kossan eller fåret. Mannens egendom att göra vad han vill med. Grundar sig också i tanken på mannens gener, dvs genom att äga sin (sina) kvinnor kan han sprida sina egenskaper till nästa generation.

Läs Bibeln, fa gamla testamentet är fullt av exempel. I 10 Guds bud ska man inte åtrå sin nästas hustru eller hans åsna!!!

Sån jävla skit. Vi vanliga upplysta människor vet ju att kvinnan är lika bra, nästan bättre, än mannen i de flesta yrken. Vi vanliga vet ju att gubbväldet i politiken är ett stort fejk, kvinnor är minst lika bra men hindras att nå de verkligt höga posterna (utom de som kan kontrolleras av män).
Människokämpe

USA kunde ha fått en kvinna som president. Fick en utrikesminister. Sverige borde fått en Anna Lind för länge sen, men fick en Persson. FN´s deklaration om mänskliga rättigheter och Barnkonventionen gäller inte kvinnor och barn. Löjligt kan man tycka, men verkligt.
Grogrund för prostitution, Zimbabwe.

För inte så länge sen beslöt Schweiz att acceptera kvinnlig rösträtt.

Bort med gammal skit i samhället!!! Kvinnokampen är viktigare än nånsin, nu gäller det synen på människan. Jag har nära sett hur kvinnor mobbats rejält bara för att de är duktiga i jobbet.

Samma förtryck som gör att män köper barn från fattiga länder. Det sitter i alltför många mäns huvud. Vargen har rätt!!! Vi kan inte blunda för förtrycket som män utsätter kvinnor och barn för. Vi män måste lära oss att vara män för våra hattar, även om de ibland är mössor. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Den som är starkast vinner, skriver reglerna och utdömer straff...
    I människovärlden är mannen starkast: störst muskelmassa, kraftigare röst... detta har lett till ägande som ger makt,kontroll och mannen blir norm och överhöghet ... idag handlar makten om politik och pengar...
    Inget har egentligen förändrats sen människans urhistoria - bara kulisserna!
    Och alla våra urgener skriker "NEJ" om/när någon vill förändra detta... men det ska inte hindra oss!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - Vi kämpar vidare!!! Uno

    SvaraRadera