måndag 5 oktober 2009

Grekland har hittat rätt!!! / Bästa Tänk om

Pasok!!! Dvs de grekiska socialisterna vann valet! Vilken lättnad. Det finns människor som kan tänka också i EU. Grekerna förvaltar hela västvärldens kulturarv, viktigt för oss alla. En stor del av det kulturarvet ligger i Turkiet. Efesos är bara en liten del.

Alltså måste Turkiet in i EU om fredsargumentet ska fungera. Med Turkiet i EU finns den bro mellan Islams kultur och Europeisk som krävs för framtida fred i hela mellanöstern. Men det fattar varken Frankrike eller Greker.

Grekerna får mest EU-stöd i Europa. Med Turkiet som medlem riskerar de att marginaliseras ekonomiskt. Turkiet är ett stort land. Det är ett utvecklingsland. Det är ett slags halvdemokrati. Med EU tvingas Turkiet att bli mer demokratiskt! En bro mellan mellanöster och Europa.

Bland grekiska öar jag älskar ligger Amorgos nära topplaceringen. Den är platsen för "det stora blå". Där simmade vi och kunde se botten på nästan hundra meters djup. Som att flyga.
Det var varmt, mycket varmt. Havet svalkade, men bara litet. Vi vilade under en utskjutande klippa på dagen, och kunde bara vandra tidiga morgnar.

Där, vid ett mullbärsträd, såg vi vår enda grekiska orm. En aspisvipera. En slöare orm får man leta efter. Jag lyfte den på en pinne till ett bättre läge vid sidan av stigen. Ormen protesterade inte det minsta. Mullbären var fantastiska, som björnbär fast fylligare. Mina händer var röda i flera dagar, dom om jag plockat åkerbär i Norrland.

Ö-luffa!!! E helt fantastisk resevariant. Bra ryggsäckar krävs, litet snack, litet innovativitet, en vatenkokare och stor förmåga att förhandla priser på rum. Eller ligga och slappa på en strnd hela natten. Vi hade två halvvuxna barn. så billiga rum blev lösningen.

Endaxi, dvs Okej, var ordet.

2 kommentarer:

  1. Vi får se om det blir skillnad... han pratar i alla fall svenska... och EU är bara för mycket...
    men grekiska ö-världen är super!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - Grekiska ö-världen är en verklig höjdare. Men gekerna själva har sina sidor, ganska så svenska faktiskt. Har läst nånstans att äktenskap mellan grekiska män och svenska kvinnor funkar jättebra - kvinnan i Grekland är stark av tradition. Må väl, besöker din blogg senare. Uno

    SvaraRadera