onsdag 28 oktober 2009

Afghanerna, USA och Sverige / Bästa Tänk om

USA har det inte lätt. Folk svälter, får gå från hus och hem och saknar helt normal sjukvård. Uppenbarligen ett fattigt land där uteliggarna samlas i tillfälliga skydd och tigger öppet.

Samma land driver två små världskrig. Ett i Irak och ett annat i Afghanistan. Irak kännetecknas av mord och attentat. Afghanistan kännetecknas av mord och attentat. Idag får vi höra om hur personal från FN attackerats i Kabul, mitt i maktens centrum. Flera veckor i rad har vi fått höra om attentat i Bagdad, Kirkuk m.fl. platser i Irak.
Nä, det är inte nån minister, det är en stork!
USA gör som vanligt, ställer till ett helvete för så många som möjligt, skapar en situation av varken krig eller fred och syftet är just det; skapa ett slags ofred där USA ska kunna regera.

I Vietnam fungerade det inte alls. I Latinamerika har många länder tagit kommandot över sina egna öden. I Irak och Afghanistan kommer USA att förlora, och i Pakistan, den nära grannen, kommer regeringen att tvingas bort eftersom kriget mot Talibanerna skapar ständigt nya talibaner.
Detta är ett slags minister, däremot
Nu undrar jag varför Sverige är inblandat. Vad gör svenska soldater i Afghanistan? Jag har inte fått något svar på den frågan. Jag har fått helt andra svar, men inte på frågan om vad soldater kan skapa. Svaren borde handla om bistånd, om projekt för fred, för sjukvård, utbildning och uppbyggnad av det civila samhället, inte det militära.

Australien och andra länder drar tillbaka sina soldater i Afghanistan. Klokt. Man vinner inte människor med vapen. Men Obama och stolpskottet Tolgfors vill ÖKA insatsen av svenska soldater. Gissar att Carl Bildt har ekonomiska syften för att smeka USA medhårs.
nä, fel igen. Ingen papegoja, en minister igen!
I krig finns alltid vinnare. De som tillverkar vapen, som säljer vapen och som investerar i vapenindustrin. Carl Bildt är en sådan. Han vill bli utrikesminister i EU. Bevare oss alla. Vi har väl inte en nation bara för att göra vissa politiker glada? Sverige ut ur Afghanistan! NU!!! / Bästa Tänk om

1 kommentar:

  1. SVERIGE UT UR AFGHANISTAN. NU NU NU!!!
    Leo Beata

    SvaraRadera