fredag 28 augusti 2009

Göteborg brinner!!! / Bästa Tänk om

Vuxna. Jo, du läste rätt: Vuxna!!! Var finns dom? Var finns mammor och pappor till ungarna som bränner ner stan? Fega? Vågar inte ta tag i sina egna ungar? Men Göteborg brinner likförbannat.
...en vuxen afrikan...
Polisen menar att "vi får vänja oss vid detta!". I helvete heller! Vi får aldrig vänja oss vid att sysslolösa ungar leker krig genom att bränna ner bilar, hus, mopeder eller annat. Aldrig!!!

Jag VET att polisen känner till exakt vilka ungar som gör detta. Men jag misstänker att de också fegar ur för att "inte sabba dialogen". Så jäkla fel! Denna konflikt kan aldrig lösas genom att samhället - du och jag och de som ska skydda oss med våra skattepengar - backar för våld och skadegörelse. När ska första människan brännas inne, när ska första stenen som dödar kastas?

Jag begriper att palestinska barn kastar sten på Israels soldater. Jag förstår dem perfekt. Men jag kan inte förstå att arbetslösa ungar i Sverige kastar sten på brandmän. Aldrig. Brandmän är alltid heliga, de räddar liv varje dag. Ungarna som kastar på brandmän gör det i säkerhet, de vet att de aldrig kommer att åtalas eller hotas. Palestinska barn kastar sten med livet som insats.
Vet hur man fostrar gäss...
Vad göra? Polisen verkar inte begripa. Politikerna snackar också om dialog. Den borde ha funnits för länge sen, och i så fall hade det inte funnits något problem. Tiden för dialog är förbi, nu gäller att vara tydlig!
Trolla med ingenting...
Stan har sedan länge skurit ned på fritids, på allt som kan vara intressant för "fjortisarna". Staden Göteborg har satsat rubbet på evenemang som fattiga ungar aldrig kan besöka.

Ett tips är att låta folk bli pensionärer vid 63. Det skulle öppna för ungdomen att få jobb. Fler jobb är minst halva lösningen. Andra halvan gäller utanförskapets kärna: Att bli sedd! Den unge finns inte som inte vill betyda, finnas, existera, ha ett värde. Vaddå dialog? Med nån som inte finns? Eller enna?
...heil, eller?
Allt handlar om det, att finnas och existera. Här i Tynnered handlar det om invandrarungdomar, men det kunde lika gärna ha varit vanliga "svenska ungar". Jag ser dem varje dag, de sitter, kör runt på moppar, snackar, är stökiga i största allmänhet, och de har inga vuxna nära, inte en enda! Jo, jag, som brukar fråga om vägen eller nåt.
Ich bin ein Jugendminister!!!
Ungdomsminister Sabuni fattar inget. Hon tror att allt blir löst bara de unga skapar sig egna företag. Men de har ju redan skapat egna företag i destruktionsbranschen. Snart blir de allesammans proffskriminella. Om Sabuni får råda alltså.
...jämt skägg, eller enna?
Littorinen - Sven Otto alltså - har skaffat skägg. han är arbetsmarknasdsminister, men gör inte nåt, moderat politik! Undrar just om skägget handlar om slutspelet inför valet. I varje fall har han inte begripit att jobb är bra för de unga. Det handlar inte om LAS, det handlar om att de gamla måste få sin pension tidigare! Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Hej

    Har Göteborg fått samma problem som Rosengård i Malmö nu? Du har helt rätt i att man inte kan släppa iväg detta. Om vi inte passar oss så blir det som Paris-förorterna.
    ------------
    Ser ut att bli en fin sensommarhelg.
    Trevlig helg!
    i-)

    SvaraRadera
  2. Ser fint ut, Gunnar, men just nu när jag tänkte mig att hänga ut mattor börjar det regna. Göteborg är sånt, regnar det inte på morron så börjar det på eftermiddan. Kram, måste ut och rädda dynorna... Uno

    SvaraRadera