söndag 16 augusti 2009

Oj då, Mona höll tal!!! / Bästa Tänk om

Mona Sahlin har uttalat sig. Sant, faktiskt. Nu uttalde hon inte så mycket, och absolut inte om det vi vile höra.

Tvärtom blev det ganska defensivt, som om hon och socialdemokraterna redan accepterat nedmonteringen av Sverige som mänskligt projekt.

Politik är att vilja sa Olof Palme. I så fall ska Mona Sahlin kanske ägna sig åt något annat. Politik är det möjligas konst sa Harold MacMillan. I så fall måste Mona anse att välfärdsprojektet inte är möjligt. Att Moderaterna ägnar sig åt den enda vägens politik, dvs ultraliberalismens spikraka väg mot nästa finanskris.

Var och en som arbetat i offentliga sektorn eller inom handeln, eller inom vården, eller, vet att rätten till heltid för alla skulle innebära att kommunerna går i konkurs, att aff'ärskedjor läggs ner, att alla dem som är beroende av deltidsarbete, bl.a. pga arbetscheman som kräver många "huvuden" går i putten. Från heltids arbete till heltids arbetslöshet blir resultatet.

Att kvotera in i styrelser känns inte heller rätt. Visst har kvinnorna lång väg att gå till jämställdhet, men man kan inte tvinga fram en attitydförändring. Hur kommer de inkvoterade kvinnorna att uppfattas av dem som uppnått sin status av egen kraft?

Nä, bättre upp, Mona. Återställ välfärden, tryggheten, pensionerna, A-kassan, och allt det Moderaterna med svans lyckats riva ner.
Se till att folk kan gå i pension i vettig tid så att de unga kan få jobben!!! Hellre fler pensionärer än fler arbetslösa ungdomar som kostar samhället oerhört mycket mer på litet sikt.

2 kommentarer:

  1. "man kan inte tvinga fram en attitydförändring."
    Det kan man visst, om "den stora viljan" finns och man är konsekvent på alla plan. Kolla rökrestriktionerna och alla rökförbuden... Visst går det...
    Välfärden är borta för lång tid framåt. Sossarna börjdade nermonteringen och Alliansen var inte sen att fortsätta...
    för detta är den enda vägens politik idag med EU och ett världshärskande globalt rörligt kapital som man måste hålla sig väl med...
    Och det fungerar så länge som jordens miljarder fattingar och gräsrötter spelar med och låter sig luras...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Visst, men en verklig attitydförändring måste komma underifrån. Tror jag i alla fall. Uno

    SvaraRadera