fredag 21 augusti 2009

Aftonbladet i blåsväder - En Rejäl Satir / Bästa Tänk om

Nej, Aftonbladet! Man får aldrig kritisera Israel. Nu gjorde Aftonbladet just det i alla fall. Tidningen antydde att Israel kan ha fångat palestinska ungdomar, dödat dem och stulit deras inre organ.

Israeler på fredsuppdrag i Gaza
Vilken skam! Skulle Israel, som ju knappast är känt för business, stjäla palestinska organ för snöd vinnings skull?
Israel säljer ju fredligt palestinska frukter och grönsaker, stjäl palestinsk mark att själva bo eller odla på, svälter ut miljoner i Gaza, och säljer vapen till vem som vill köpa. Uzi är ett känt namn bland krigsherrar över hela världen.

..barnen flyr när Israel angriper...
Skulle Israelerna vara inblandade i organsmuggling till USA? Skulle kriminella rabbiner i USA tänkas utnyttja kontakter i Israel som de utnyttjat fattiga amerikaner för att lura till sig en och annan liten sketen njure?

Vem är David, vem är Goliat?
Nej, Aftonbladet! Sånt är heligt. Lika heligt som det Utlovade Landet eller Guds Utvalda Folk.
Att påstå att de som anser sig vara förmer än alla andra folk skulle se palestinier som mindre värda och alltså möjliga att utnyttjas - som man utnyttjar djur - är och förblir en hädelse.

Israel är heligt, så är det och det borde Aftonbladet ha begripit. Att ett så heligt och bibliskt korrekt land som Israel skulle göra fel ur alla mänskliga aspekter faller på sin egen orimlighet!!!

Skäms Aftonbladet! Man FÅR inte häda. Skulle man ändå göra det i sanningens namn, så är det ingen sanning. Skulle den påstådda stölden av palestinska organ 1992 ha skett, så var det i Guds namn!

Herrefolket, bosättarna, styr från sina befästa fort.
Jesus drev en gång månglarna från templet. Vilken kommunist! Vilken hädare! Allt som kan säljas ska säljas, så är det bara. Så tycker Israel, men Carl Bildt försöker mildra.
Kan det var så svårt att begripa, Aftonbladet! / Bästa Tänk om

6 kommentarer:

  1. Bra skrivet!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - tack igen!!! Men jag vore glad om jag slapp skriva så. Uno

    SvaraRadera
  3. Vad säger man ... ingen rök utan eld, är väl det som slår en först.

    Har jag sagt att det finns folk till allt, och att man inte ska bli förvånad...

    Ha ré

    SvaraRadera
  4. Ingen eld utan rök, eller hur är det nu. Hellre raska över isen än aska i spisen? Hellre alla fåglra fri än pippi i huvet. I vart fall har Bildt och ambassadörskan i Israel hamnt på kollisionskurs. Vem som kom från styrbord, eller vem som kryssade är osagt. I varje fall sägs strömmarna ha varit starka men oberäkneliga. Sturm lär ha blåst, vinden var ost/väst och konfliktlinjen Nord/Syd. Må väl på havet - ha vett! Uno

    SvaraRadera
  5. Hej
    Bra rutet Uno! Om jag förstod talesmannen från Israel rätt så är dom i princip för fri yttranderätt. Fast inte om nån kritiserar dom förståss...
    --------------
    Än så länge mest kantareller i skogen.Inga soppar ännu.
    Trevlig helg!
    i-)

    SvaraRadera
  6. Inga soppar, Gunnar. De knoppas dock. Kantarellerna är ocksålitet sena, men jag ska publicera en bild från tjugo minuters vandring i min närskog. De finns nämligen om man vet var. Uno

    SvaraRadera