söndag 9 augusti 2009

Att segla utan vind... och Madonna - BILDER /Bästa Tänk om

Jag har varit med lilla frun i Lilla Frun.

Här ligger vi på Vaxholmen söder om Marstrand. Vi hittade alltid vikar, ibland tillsammans med många andra.

Långa kvällspromenader med bad bland Bohusklipporna. Långa timmar till haffs när vinden knappast blåste alls. Lugnet, det stora, fick ta över.

Och här, just här, vid vannholmarna utanför Tjörn fick vi se dem, TUMLARNA!!! Den enda svenska delfinen! Två stycken tumlade en stund framför båten ända till dess en fetknopp i jättebåt drog förbi i fyrtio knop.

Smångingom uppblåste dock vind, och vi kom hem till slut.

I morse väntade GP i lådan. Recension av Madonna på Ullevi. Hennes konsert blev dissad av machogänget i vår lokalblaska.

Inte en kvinna där som skriver om musik, nämligen. Där gäller bara The Boss och U2.
Lågvattenmärket är dagens omslag med Madonna som skrevar över hela framsidan. Ren sexism.

Dags med litet genderutbildning, kanske. Dags med litet vettig kritik och litet öppenhet för annat än racerbåtar och Göteborgshalleluja. Men det är GP´s problem, man kan säga upp en prenumeration också här i Väst. /Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Ser skönt ut trotts avsaknad av vind.
    Kan meddela att södra sundet har drabbats av samma sak, inte en vindpust, bara sol sol och åter stekande sol. Hoppade i för att svalka mig ute vid möllorna mitt i sundet, svalka och svalka, 20 varma grader var det i vådiset.
    Jag glömde nämna att vi förutom extrem värme även har invasion av bitande nyckelpigor.
    Jag är och har aldrig varit någon fan av Madonna, så jag ska inte lämna någon synpunkt.

    Ha dé

    SvaraRadera
  2. Hej
    Jag är tillbaka efter en underbar vecka i skåne.
    Madonna är en av mina favoriter. Som sångerska och stilbildare. Inte riktigt lika bra i dom filmroller som jag har sett henne i dock.
    i-)

    SvaraRadera
  3. Badaren, vi badade också en jäkla massa. Vattnet blev bortåt 20 på fredan, och fegisen Uno hoppade och dök i utan tvekan. Fint, vi gjorde av med tre liter soppa på fem dar, bara. I trånga sund, och när färjorna tutade gällde det att pinna på. Annars ligga och kajka. Hoppas båten funkar till belåtenhet! Lilla Frun är bra på alla vindar, rör sig direkt, fa om vi har stora genuan på. Uno

    SvaraRadera
  4. Häftigt med Skåne! Bodde länge i Åhus. Stränderna var toppenfina och så stora att man alddrig behövde trängas. I båten blev det också en del läst, jag är på Theorins första bok, inte samma klass som Nattfåk, men bra ändå. A coming man. Må väl! Uno

    SvaraRadera
  5. Hej
    Fotot på mig är från kusten vid Ystad. Annars så badade vi mest vid Ribban i Malmö denna gång.
    i-)

    SvaraRadera