tisdag 25 augusti 2009

Israel och stoooora båtar! / Bästa Tänk om

Vi var på öppna varv på Orust. Vilken folkfest! Alla kom, faktiskt. Göteborgare, Norrmän, Hollndare, Tyskar och inte minst vanliga normalsvenskar.
Vad är det då som drar på Orust? Jo, båtar, stoora båtar, pengastinna båtar, bra båtar. Segelbåtar!
Malö...inte dumma båtar...
Vilken fest! Varm korv, whiskyprovning, båtavisning, allt under samma koncept. Orustvarven vädrar morgonluft. Inte konstigt. Dyra båtar är inte registrerade, skattefria sommarstugor. Black becomes white in no time! Priser i Euro.

Lurigt, men kul ändå. Vi kunde se hur vi ville att vår segelbåt skulle se ut. Hittade en Rassey 31 fot, ny och fin, med allt en liten familj kan önska av bekvämlighet och säkerhet. Finare än hemma, faktiskt.


2 miljoner minst kostade den. Vår lilla IF-båt kostade 60 000. Men drömmar är gratis.

Sen var det Israel. Dagens löjligaste, faktiskt. Hur i helsicke kan ett land som gjort allt för att utrota palestinas folk ens reagera på en kritisk artikel i Aftonbladet? Hur nojig får man bli?

Inget europeiskt land vågar ens andas något som kan tänkas vara antisemitiskt. Vi kan göra vad vi vill med andra, men aldrig med Israel. AB lyfte ribban, kritiserade, och då jävlar...
...påuh, hur ska man ha råd?
Det går bra att bränna ihjäl palestinier med fosforbomber, men inte att kritisera. Det går bra att ockupera allt som är ockuperbart, men inte att bli kritiserade för det. Hur äro Israeler? Marsmänniskor, eller enna?

Min teori är: om inte Israel funnit skulle inte heller de vansinniga Islamska staterna funnits. Iran finns som motpol till Israel. Muslimska stater skulle inte heller ha funnits på samma sätt som nu. Sionismens inverkan på politiken är polarisering, muslimer blir mer muslimer, kristna värre kristna, judar mer judar än Toran nånsin tänkt sig.
...jag och Smilla gillar svamp, kantarellerna kommer sig...
Dags att lägga all denna skit bakom sig. Dags att vara civliserad. Dag att tänka sekulärt, dvs utan religion som riktmärke. Vilken befrielse!!! / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Inte blir det roligare med större båt,bara större kostnad

    SvaraRadera
  2. Robert, agree!!! Dessutom blir man nog försiktigare, tänk om det blir en repa! Vår lilla goa IF-båt är älskad och kul på alla vis. Men.... Vi börjar reagera på att alltid slå oss på knäna, i huvet, m.fl. ställen. Alltså, en enkel båt som är något rymligare vore toppen. Och ... jag betalar gärna skatt för båten!!!! Uno

    SvaraRadera