måndag 3 augusti 2009

U2 och Regeringen, om att sälja smöret och tappa pengarna / Bästa tänk om

Det handlar om Aliens. Först sänkte de skatten för de rika. Sen sålde de det mesta av det vi svenskar ägde gemensamt. Men först hade regering försämrat A-kassa och Försäkringskassan till oigenkännlighet. I Sverige har alla friheten att bli verkligt fattig den dan jobbet eller hälsan tryter.
Vågen så länge det var ljust ute...
Pengarna till de fattiga finns i de rikas fickor. I deras fickor som fortfarande är starka nog och har arbete.

För oss andra väntar än värre tider. Lågkonjunkturen och krisen som många kunde se i framtiden har regeringen blundat för, och när krisen slog till på skarpen gjorde den inget alls.
Först nu börjar tom. Achtun Björklund fatta att det håller på att gå åt skogen.
Inte vilket scenbygge som helst..
För i kommunerna är det så att när alltfler blir arbetslösa minskar intäkterna till bl.a. socialbidrag och pensioner - som helt vansinnigt betalas på "löpande räkning" i st. för investering av den indragna lön som heter sociala avgifter. Mina pensionspengar finns inte. Inte dina heller.
...The Claw
Kommunerna som borde sparat till din pension har bränt pengarna på annat. Vi är grundlurade av regeringen, både den gamla och den nya, av kommunekonomer och andra matkhavare på alla nivåer.
Men vissa hålls alltid skadeslösa...
Stjärnor lyser...
Trts detta besåg vi U2. Ett slags mental frälsning för örat och ögat. Visst är de bra, men så bra trodde jag inte. Visar litet bilder naturligtvis. Och - som sagt - The Edge är den perfekta blandningen av irländsk mandolinspelare och sologitarrist. Tack U2, för showen och musiken! Må väl, håll Aliens på avstånd och ta vara på sommaren för snart kommer en höst ingen vill möta... / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Precis på pricken... och jag blir ruskigt upprörd över att det inte diskuteras mer om vad som håller på att hända/redan hänt... "alla" låtsas som om allt är som vanligt... som det var en gång då begreppen jämlikhet, rättvisa, solidaritet, medkänsla... ännu hade en innebörd och tom var lite vackra...
    Vi är grundlurade och bestulna på våra gemensamma tillgångar, vår framtid och vårt hopp... och det är bara vi tillsammans som kan ta tillbaka det som är vårt!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Du har rätt, Leo. Men hur i helsicke ska vi köpa tillbaka vin&sprit, apoteken och allt annat. It´s all lost, och pengarna har delats ut till dem som redan har. Staten, dvs Aliens, har delat ut allas vår buffert till fåtalet rika just innan krisen slog till. En ny regering tror jag tyvärr inte så mycket mer om, de är ju mest opportuna eller helt tysta i dagsläget. Uno

    SvaraRadera