tisdag 11 augusti 2009

Vi bryr oss om afghaner, men hur är det med flyktingar från Irak? / Bästa Tänk om

Migrationsverket bluffar!!!! De säger att de flesta låter sig utvisas frivilligt till Irak.
Ingen kristen flykting från Irak vill tillbaka. Däremot följer de flesta med utan att bråka eftersom det inte är lönt.
Av dem som utvisats finns bara en stackare kvar (läs intervjun här, skakande!!!), han har ingen släkt i Irak, och kan inte ta sig från stan där han bor. Resten har flytt än en gång, de flesta till Syrien och Jordanien.
Sådan är svensk utrikespolitik och socialpolitik på individnivå. Att Dawit Isaak sitter i fängelse handlar om det - har är ju eritrean från början, alltså inte riktigt svensk... Medborgarskapet sitter i hudfärg och etniskt ursprung, tydligen.
Ändå haltar den hypotesen rejält. Vi har trupper i Afghanistan. Vi tänker dessutom sända fler dit. Bryr vi oss alltså om afghaner mer än flyktingar från Irak? Vill vi hjälpa afghanerna mer än vi vill ge hotade kristna från Irak skydd?
I dessa dagar då kantarellerna står som gula febern i backen måste jag undra. I dessa de yttersta dagar då nattflyttande vadare från norr väcker mig klockan två tvingas jag inse att det har med avstånd att göra.
Eritrea är långt borta. Afghanistan ännu längre. Hade vi haft problem med Australien hade vi kunnat engagera oss mer, sända dubbelt så många trupper.
Men flyktingarna har ju kommit hit. För egen maskin, dessutom. Trubbel. Kolla Södertälje, kolla Rosengård, kolla...
Alltså, vi vill inte ha dem här, men vi vill att de ska ha det bra hemma. De luktar, ställer till det, är allmänt ohyfsade mot oss svenskar, stjäl och kör BMW. Vad göra?
Skicka ut dom, blir lösningen. Ju fler vi skickar ut, desto fler att kunna sända ut trupper för att rädda. En "hemsänd" flykting till "rätt" land blir en soldat att sända dit (om USA vill, alltså).
Irak passar perfekt. Afghanistan ännu mer (afghaner är bland jordens mest självständiga och stolta folk, flyr inte i första taget, tyvärr).
Själv gör jag inget annat än att blogga och hoppas att nån vilsen själ ska läsa. Se upp, Sverige håller på att bli en rasistnation!!! / Bästa Tänk om

1 kommentar:

  1. Det är för jävligt i världen...
    Att vi utvisar förföljda kristna är naturligt... vi gillar inte kristna, det är inte "fint" att vara kristen i Sverige.

    Vad ska vi göra för Dawit Isaak mer än att prata och försöka påverka... för Annica Österberg tog det 25 år att komma hem... Hur mycket och på vilka sätt kan/ska vi ingripa i suveräna staters lagstiftning, rättsystem, politiska liv...

    Vi måste jobba för fred, bra ekonomiska förhållanden för alla på jorden och lära oss respektera olikheter som vi inte förstår eller ogillar... markera våra åsikter på annat sätt än genom krig!

    Vi måste ställa om världens krigsindustri till civil nyttoindustri och matproduktion!

    Men hur ska det gå till... när amerikanerna blir sjövilda av upprördhet över att alla där ska omfattas av en sjukförsäkring...

    Leo Beata

    SvaraRadera