måndag 24 augusti 2009

Israel och Palestina - Igen / Bästa Tänk om

Idag ska vi prata om El, men inte vilken el som helst, utan Isra-el. Gnällspikarna i Jerusalem och Tel Aviv.
Irsaelerna har tagit fasta på Apartheitregimen i Sydafrika. De stödde Apartheits politik och israeliska militärer hjälpte på plats till att hålla "kaffrerna", som de svarta kallades, på mattan.

Det gick naturligtvis inte alls.

Det kommer inte att fungera med palestinierna heller. En känd fysisk lag säger att allt tryck skapar mottryck i slutna rum.
Slutna rum gäller för hela Palestina. Varje Israelisk provokation har resulterat i ökat motstånd och ökad grad av extremism. Naturligtvis, för vad ska palestinierna göra? Lägga sig ned och dö?

Och - handen på hjärtat - visst finns det anledning att misstänka Israel för att stjäla organ från palestinier. Israelerna har ju stulit det mesta: vatten, mark, mänsklighet, sjukhus, odlingar, mat och medicin... Nu återstår bara själva kropparna att ta.

Inte så konstigt att människor som lärt sig att palestinier är mindre värda, knappast mänskliga, även om deras organ kan vara värdefulla, kan behandlas som andra djur i ladugården.

Hitlers missdåd för sjutti år sedan kan aldrig ursäkta israelernas rasism och omänskliga förtryck.

Nu gör de, precis som en gång Apartheitregimen; de hotar den fria pressen! Som vilken torftig diktaturstat som helst. Burma känns fritt i jämförelse.

Nå, de israeler som har levande hjärtan får skämmas. Resten får fundera på hur stenhjärtan kan bli levande igen. Inte mitt problem, men deras och palestiniernas.

Det finns nämligen en lösning. En bra lösning, dessutom: ett enda Palestina/Israel för hela området där alla religioner får finnas, även de som inte tror på någon Gud. Ett land för människor, inte bara för en enda religion.

Ingen hotar traditionellt judar i Mellanöstern, de hör naturligt och historiskt dit. I Damaskus lever judar och araber som grannar, och det funkar fint efter vad jag sett med egna ögon.
Ett enda Palestina/Israel skulle skapa fred för halva världen. Bara "dumstolthet" hindrar - och money, amerikanska pengar, USA´s imperialistiska behov av ett "brofäste" i arabländerna.

För USA och för Saudi-Arabien och andra liknande stater, skulle ett enat Palestina/Israel innebära ett farligt hot. Ett exempel på att folkstyre är möjligt, att självständiga stater faktiskt kan frodas i regionen.

Därför känns det inte bara löjligt, utan också kontraproduktivt ur alla mänskliga aspekter, att Israel surar över att en svensk debattartikel publicerats som visar rasismens sanna själ.
Våga säga nej till Sionismen, våga säga nej till Nazismen, våga säga nej till USA´s reaktionära politik! / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Heja Uno, såååå bra...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. leo - Tack, men bra är det tamejfan inte. Nån måste ändå säga hur det är, och det är värre än ord kan uttrycka. Men det var Nazismen och Apartheit också. På nåt sätt känns det värre med Israels dubbelhet, dvs de säger sig vara demokrater och rumsrena medan de i själva verket är lika rasistiska som Nazister och kör samma etniska rensning som Apartheit. På nåt sätt känns det värre när ett folk som blivit utsatt för skiten nu använder samma skit mot andra folk. Uno

    SvaraRadera