måndag 10 augusti 2009

Vad gör kristdemokraterna? / Bästa Tänk om

I Irak är kristna jagade. Nästan alla kristna har flytt våldet från muslimerna. Nu ska landet rensas. Bush har verkligen lyckats trigga det religiösa våldet genom sitt exempellösa krigande....du gamla, du fria, du....
I Sverige sitter Kristdemokraterna i regeringen. Borde inte de åtminstone visa litet mänsklighet, fa gentemot sina bröder och systrar i tron?
I stället medverkar de till att utvisa kristna till Irak. I stället medverkar de till att skilja barn från föräldrar. I stället lyder de snällt vad Moderaterna bestämt - flyktingar ska ut ur landet. Skit samma om de riskerar döden.
Pater Noster, tryggheten för sjöfarare...
Vi är ordförandeland i EU. Vårt agerande får genomslag i hela EU. Om Sverige i stället visa sig vara en human förbild i EU skulle det få stort genomslag. I stället fegar vi ur och försöker efterlikna mer rasistiska stater.
Vi fegar ur så till den grad att vi inte ens reagerar emot Eritrea som håller Dawitt Isaaks fängslad och dödssjuk. Borde inte Carl Bildt göra mer än att investera i amerikanska vapenaktier?
...solen går ned, också för friheten...
Det finns stolta traditioner att försvara för Sverige. Vi var en gång en frihetens och fredens symbol i stora delar av den fattiga världen. Så är det inte längre. Jag skäms över att vara svensk idag. Brukar säga att jag är skandinav, och undrar hur länge det håller. Snart blir jag väl tvungen att säga att jag är norrman, och då har det gått långt. / Bästa Tänk om (PS glöm inte att kolla mina andra bloggar!!! Finns som länkar på denna blogg! DS)

4 kommentarer:

  1. Norrmännen är nästan mer "rasistiska" än vi... och dom hymlar inte! Jag fortsätter trots allt vara svensk...
    Det måste bli fred i världen! Det är vår stora uppgift och utmaning - att skapa fred, ekonomiska möjligheter för hela värden och goda liv till allt levande!

    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - håller med totalt. Norrmännen gör en del internationellt, vilket Sverige verkar ha glömt totalt. Uno

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet...frågan är hur Sverige återigen kan bli en tydlig och aktiv röst för fred och frihet?

    Må gott hälsar en bloggoaktiv "varg"! ;-)

    SvaraRadera
  4. Vargaluring - opinion, inget annat duger. Massiv opinion där politiker och tjänstemän dels hängs ut, dels tvingas ta ny kurs. En gång i tiden fanns det politiker med ansvar och samvete. Det borde fungera nu med, människan har ju inte ändrats i grunden. Jag slår mot kristdemokraterna eftersom besluten om utvisning borde bryta mot deras ideologi på en fundamental punkt - kärleksbudskapet. Dessutom har de en familjepolitik som de bryter med arbetsmarknadspolitiken - familjer slpittras - och i hanteringen av barn. Moderaterna håller käft och kör på, men snart kan Aliens komma att bli splittrade på fundamentala ideologifrågor. Uno

    SvaraRadera