söndag 23 augusti 2009

Israel igen - och en ambassadör / Bästa Tänk om

Hur är det med kompetensen bland UD´s folk? Carl Bildt gör helt rätt som inte kommenterar en artikel i Aftonbladet, men Elisabeth Borsiin-Bonnier , vår ambassadör i Israel, gör det ändå. Inte heller jag kommenterar Aftonbladets artikel, som belyser och förstärker bilden av Israel som en rent rasistisk stat.
... tar inte tillbaka sitt uttalande...
Undrar just vad en Bonnier gör som ambassadör i en judisk stat? Ska vi sända en muslim som ambassadör till Pakistan? En svart man till Sydafrika och en postkommunist till Moskva?
För ambassadörer gäller det att hålla distansen, att vara Sveriges officiella ansikte utåt.

Borsiin-Bonnier har uppenbarligen blandat samma korten och låtit sina privata prefernser styra sitt uttalande mot Aftonbladet. Ett uppenbart tjänstefel, och dessutom ett brott mot svensk grundlag.
...vit fosfor i Gaza, bränner människor in på skelettet. Ett totalförbjudet vapen. Israel har dessutom kärnvapen, när ska de användas, och mot vem?
Värst är väl ändå Israels reaktion. Jag kan inte upphöra att förvånas över Israels kitslighet. Samtidigt som de kan mörda instängda barn och civila i tusentals med hjälp bl.a. av fosforbomber så tål israelerna inte minsta kritik. Fram med stämpeln antisemitism, bara. Löjligt, rena diktaturmetoderna, och minst av all trovärdigt.

Ett visst mått av ödmjukhet vore klädsamt och skulle ge landet en viss cred. Bara extremister resonerar som Israelerna - vi har rätt i allt vi gör, annars skulle vi inte göra det.
Hmmm, nä, vi gör inte som vanligt. Blir nog bäst så.
Nå, det fina i visan är att Carl Bildt faktiskt begripit att politik och demokrati än något annat än att recensera och kanske censurera den "fria pressen". Bra gjort, Bildt. Nu gäller det bara att flytta Borsiin-Bonnier till ett mindre känsligt uppdrag inom UD. Sparken får hon säkert inte. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. ...jo, inte får man kritisera Israel...då är man per automatik antisemit, precis som man är barnhatare om man fostrar sina barn och kritiserar dem när de gjort dumheter! ;-)
    Hela debatten är löjlig från Israels håll, men vad förvänta sig av politiker som den gamla dörrvakten Lieberman som t.o.m. uttryckt en vilja att använda kärnvapen mot Gaza!
    ...världen är sjuk!

    Men må gott Uno!

    SvaraRadera
  2. Vargaluring! Så är det! Tyvärr. Må väl, Uno

    SvaraRadera