tisdag 1 september 2009

Reinfeldt och "som svampar ur jorden" / Bästa Tänk om

"Det så roligt, jag måste skratta, det kom en trekantig gubbe in..." Jojo, men det var Reinfeldt, så skrattet dränktes i sin linda. Han vill bli en ny Erlander!!! Den långe statministern från Värmland med bonnavitsar om att huka sig i bänkarna. Själv hukar jag mig framför tidningen när jag läser om Moderaternas stämma.
...Huk er gubber och kärringar....
Ena kanten Erlander=landsfader. Andra kanten Lidingö=de rikas företrädare mot de ännu fattigare. Tredje kanten - den värsta - den störste opportunist vi sett i svensk polik sedan Gustav Vasa.

Sålunda trekantigt tänker sig ett parti med 25% stöd av befolkningen (de rika samt lurade fd. sossar eller centerpartister) sig att bli ett statsbärande parti.
...ingen riktig Gunnar Sträng...
UD har moderaterna redan. Det finns inte många ambassadörer som inte är moderater (obevisat påstående, tyvärr, och det finns dessutom riktigt bra ambassadörer...). men sånt kan ändras genom politiska tillsättningar runt om: landshövdingar, högre statstjänstemän, etc.
...en riktig skog där man ser bara träd
Sen handlar det om regioner, landsting och kommuner, samt arbetsmarknadens parter.

Facket har redan näsan under ytan. Självdränkningen ligger nära. Facket har inte gjort så mycket under de senaste femton åren. A-kassan är en skamfläck för landet, allt färre har råd att vara med.
...svamparna finns under jorden hela tiden, när det är dags dyker de upp...
Fuck facket, tänker många med viss rätt. Mitt eget fack - DIK-förbundet - har inte lyckats visa att akademiker är värda lön efter prestation eller utbildning, det gäller nästan alla fack. LO´s Vanja Lundby-Wedin har inte tagit upp kampen för sina medlemmar, och sossarnas dagstidningar finns knappast längre.

Bort med facket - fram för lokala och individuella avtal mellan arbetsgivare och varje individ, alltså. Vem vinner? Inte är det individen. Lönedumpning, avtalsflykt, försämrade villkor (pension etc.) blir följden.

Det är just i den frågan som Reinfeldt och Borg med sina smilande påstående om att svensk avtalsrätt gäller ljuger sig blå, rentav blåsvarta. De vet att det snart inte finns några fack att sluta avtal med. Drunkning eller strypning är nästa samma sak. Tyvärr dör idén om solidaritet mellan arbetare på samma gång: var och en sin egen lyckas smed, alltså.
...skogssjön, nära dig, låt ingen stjäla den från dig!!!
Som i USA. "Morderaternas" förlovade land. Där drar tiggare runt gatorna, rensar sopbingarna, sover i kartonger, svälter och har det för jävligt i världens rikaste nation. En Moderat nation.

Nåväl, jag slutar detta inlägg med svampar. Som svampar ur jorden växer ju också fattigdomen. Ännu är schwamp gratis, men kräver tyvärr en spis för sin tillagning.
Rödgul trumpetsvamp, en fröjd för ögat och gommen för den fattiga med spis!
Tänk innan ni väljer nästa gång. Det kan aldrig slå lika fel med en vänsterregering, inte lika jävligt, inte lika cyniskt och inte lika lögnaktigt. / Bästa Tänk om

4 kommentarer:

  1. Ja du milde tid... och alternativen... Finns dom?
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - alternativen finns. Folkrepubliken Sverige är ett sånt. Men det är om tretti år eller så, förstås... Uno

    SvaraRadera
  3. ...jo, du har så rätt i inlägget...men var finns alternativet, Socialdemokratin har ju likt fackföreningsrörelsen somnat in...och övriga är för små än...
    ...så frågan är, var finns det verkliga alternativet idag?

    Men må gott Uno...hälsa Smilla! ;-)

    Mvh "Vargen"

    SvaraRadera
  4. Thomas - alternativet är det svåra. Facket har fuckat sig själv länge nu, och med nuvarande a-kasseregler har regeringen definitivt stängt av fackens möjligheter att komma igen. Återstår något annat och mycket svårare. Nya former. Gräsrotsarbete. Ny organisering underifrån. Piratpartiet är ett exempel på vad jag menar. Människor är hotade till liv och lem av ett samhälle som har glömt vad det är till för. Nog borde något revolutionärt kunna växa i den myllan av cynismer och förtryck. Tyvärr tror jag inte på att sossarna eller vänstern kan förändra sig, och moderaterna vill ju bli sossar fast bara för de rika. Uno

    SvaraRadera