onsdag 16 september 2009

USA - mördare / Bästa Tänk om

Trodde inte mina öron i morse. En dödsdömd som överlevde det första statliga mordförsöket eftersom man inte hittade något bra blodkärld att sätta giftsprutan i, ska nu vänta en vecka innan nästa mordförsök ska ske. Blir det hängning, eller halshuggning, eller elektriska stolen?

Mördare är uppfinningsrika. USA inte minst. Nu handlar det om konsten att mörda, att ta livet av någon som staten beslutat inte får existera längre. Jag trodde i min enfald att en kristen stat som USA borde låta Gud avgöra när en människa ska dö. Men staten är mer än Gud i detta gudsförnekande land - hur ska man annars tyda att staten sätter sig över Gud.

Dödsstraffet handlar bara om hämnd. Tand för tand. De kristna som anklagar muslimer för sharialagarna använder samma retorik. Den som dödat ska dö. Fast det gäller inte soldater förstås, de är ju beordrade att döda. Men är de beordrade att våldta, döda utan urskillning, plåga och tortera innan de dödar?

Staten USA kan aldrig få förtroende hos fattiga folk i världen så länge det fortsätter att vara ociviliserat, så länge det låter 40 miljoner svälta mitt i rikedomen, så länge det terroriserar världen själva eller via hantlangare som Israel.

Ett tips till Obama: Civilisera er! Bli ett föredöme i stället för ett imperialistiskt skräckexempel. Då kommer världen att lyssna, fattiga att få hopp och världen att bli betydligt bättre. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Så sant... och detta med den dödsdömde och dödstraff... saknar ord.
    Men tanken med hämndinstrumentet - för att ge offren upprättelse - är snart här också med full kraft! ÅÅÅÅÅ så primitivt. Framtiden finns i dåtiden.
    Det är återigen bara vi som skulle kunna förhindra det...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Du och jag, Leo? Vi ändrar det inte men små nålstick är också nålstick. Uno

    SvaraRadera