söndag 13 september 2009

Israel, söndag och Sauti sol / Bästa Tänk om

Israel fortsätter att stjäla Jerusalem och Västbanken från palestinierna. Gaza har redan blivit ett nytt Warschawaghetto. Rasism i vår tid, alltså.

I Jerusalem tvingas araber att riva sina hus medan Israeliska bosättningar växer som svampar ur jorden, där och på Västbanken. Etnisk rensning av värsta slag alltså. Men USA bombar inte. Europa ser stillatigande på. Man går inte emot amerikanska miljonärer hur som helst. Utan USA´s stöd skulle sionisterna försvinna som en sandstorm i öknen.

Nå, det vet väl alla, och de som inte vet blundar, sluter sina öron eller vägrar se förtrycket.

Annas är veckan sol. Såväl solig musik i form av Sauti Sol, och den verkliga solen i form av solen.
Veckans konsert i Göteborg var tyvärr inte välbesökt, synd på så härlig musik. Vi som kom togs i själen av Dela, Stan - som dansar som en gud - och Sauti själva, en sånggrupp som tagit hela Afrika och delar av Europa med storm. Fräckt, afro, jazz, mix av alla stilar och helt underbart.

Jag vill gärna slå ett extraslag för just Dela, en tjej på nitton vårar som låter som erfarenheter från ett helt liv - vilken gudomlig röst!

I skogen väntar svampen, ännu några plankor ska målas och Smilla Katt gläds över att idag är både matte och husse hemma. Ha en bra söndag trots övergreppen folkrätten som sionisterna i Israel ständigt begår sedan mer än 60 år. Skamligt, allra värst är de som kan stoppa skammen i stället stöder den - dvs- USA. / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. "Men USA bombar inte. Europa ser stillatigande på."
    Kanske bra för bomber löser inte mycket... men tystnaden och accepterandet av vad som sker undergräver all eventuell legitimitet hos krigsförbrytardomstolen i Haag och får hårt bestraffade och sönderbombade staters ledares brott att framstå som acceptabel vardagsmat...
    ... och "västdemokratierna" som torterar sina politiska fångar utanför det egna territoriet...
    Vissa har full frihet och andra får inte släppa en fis ifred...
    Det är skillnad på folk och folk... på statsnivå som individnivå och den som sitter på mest resurser bestämmer reglerna!
    Och det är bara vi som kan ändra på det...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Leo - det är minsann skillnad på folk och folk. Fast vissa är nog inte folk, förstås. Det är skillnad på folk och vissa. Kramar Uno

    SvaraRadera