torsdag 10 september 2009

Vi klagar, men ska vara glada att vi inte bor i USA / Bästa Tänk om

Det handlar om sjukförsäkringen. Visst har Aliens (eg. Alliansen) gjort sitt bästa för att försämra den för oss svenskar. Visst blir vissa stackare, som varken är friska nog att jobba eller dödssjuka, utförsäkrade, lämnade åt socialbidrag och att tömma papperskorgar. Men så illa som i USA är det inte.
... sjukförsäkringen ger dig sparken som sjuk...
Obama vill ändra på den saken. Obama vill införa ett grundskydd för sjuka amerikaner oavsett anställning eller privata försäkringar, oavsett om försäkringsbolagen vill tjäna pengar eller inte.

Det stöter på motstånd i det konservativa USA där den som inte duger får svälta. Men Obama är som en gammal svensk folkpartist, en som faktiskt bryr sig.

Personligen tror jag att det handlar om hans förtroende i världen. Det är inte lätt för en amerikansk president som inte ens bryr sig om sina egna att övertyga fattiga länder i världen om USA´s förträfflighet.
Kan han surfa rätt på framgångsvågen?
Nå, låt oss hoppas att Obama lyckas trots "kristna" högermaffior och försäkringsmiljonärerna. Får han ned foten i ett - om så ihåligt och ofullständigt förslag - är det ändå en start på något helt nytt. Nu håller jag på Obama, äntligen en president som vill något mer än att berika de redan rika.
...Kristdemokrat...
(Det är en märklig paradox att svenska vårdföretag går med jättevinster medan den offentliga vården ständigt går med förlust - någon stjäl våra skattepengar???)/ Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Omsättning ca 15 miljarder kronor, inte illa.

    Läs Göran Rosenbergs debattartikel om vådan att låta vården drivas av vinst. DN 19/8

    SvaraRadera
  2. Boa, gjorde det och blev förbannad!!! Har valt vårt i regionsjukvården, naturligtvis. Men Uppdrag granskning häromveckan satte spiken i den sjunkande kistan som heter svensk sjukvård. Shitt!!! Uno

    SvaraRadera
  3. ...snart vårdas bara den man kan göra vinst på, även här i Sverige!
    Vi är på väg mot det Obama försöker bekämpa i USA...
    ...sådan är kapitalismen, om detta vilddjur släpps helt fri!

    Må gott Uno!

    SvaraRadera
  4. Hej

    Jag hoppas verkligen att Obama får igenom denna viktiga reform. Han har ju rätt i att ett stort demokratiskt land skall ta hand om sina medborgare.
    Jag har jobbat som attan i veckan men nu är jag hemma o njuter av det härliga vädret.Svampen väntar i skogen!
    Trevlig helg!
    i-)

    SvaraRadera
  5. Håhåjaja... skrämmande att höra amerikanernas inställning och snåla individcentrering... här ska minsann ingen tvingas dela med sig. Det som är mitt är mitt... om grannen inget har, shit, synd för honom men inte mitt problem...
    Och snart är det så här också! Mycket snart... om vi inte gör nå´t!
    Leo Beata

    SvaraRadera