tisdag 15 september 2009

Löjligt 2 - om läkare, etik och moral / Bästa Tänk om

Åter läser jag om läkare som extraknäcker på sitt eget jobb som stafettläkare. Denna gång gäller det ett stort antal läkare i Västra Götaland. Värst är Uddevalla.

Läkare tillhör inte de underbetalda. Läkarna gör dessutom en stor sak av läkaretiken - dvs ett korrekt uppträdande emot alla. Fast i begreppet alla verkar skattebetalare inte rymmas. Det är skattepengar, dina och mina, som hamnar i läkarnas och bemanningsföretagens fickor.
Sahlgrenska, ett sjukhus med korrumptionsbakterier....

God etik och moral i offentliga anställningar är att inte extraknäcka i sin egen profession i sin egen enhet. Det är förbjudet, det räknas som korrumption. Läkar är per definition korrupta. So much för den etiken och den moralen.

Det enda rätta vore att jobba övertid som alla andra offentligt anställda brukar göra när det kärvar. Men det lönar sig mer att stjäla från den offentliga vården.

Det finns säkert andra yrkesgrupper som agerar på liknande sätt. Men ingen som sticker ut som läkarna med sin etik och betydelse för alla. Ett slags systematisk utpressning av offentligheten.
Politikerna och cheferna lägger sig platta - de behöver ju läkarna.

Uppdrag Granskning har förtjänstfullt (som vanligt) öppnat ögonen på många. Kolla fa. hur Anders Milton, läkarfacket, gör bort sig totalt!!!

Tänk om jobbarna i Göteborgs hamn skulle låta sig bli stafettjobbare och höja sin lön med det dubbla. Bort med korruptionen i sjukvården. Bort med privata gamar på våra skattemedel. Vi behöver en etik och en moral värdiga ett civiliserat samhälle!!! / Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Sköna toner där av Sauti! Onekligen en soft början på dagen.
    Etiken verkar tyvärr som bortblåst, vart tog den vägen?
    Ha det gott mannen!

    SvaraRadera