tisdag 16 mars 2010

Ruttna stater - Israel

Serien "Ruttna stater" rullar på. Idag blir det Israel. Staten bildades 1948. Den yttre orsaken var Europas dåliga samvete efter Hitlers vansinne och folkmord av judar.

Judarna hade redan lidit rejält i Europa, fa. i östeuropa där regelbundna sk. pogromer genomfördes. Men sedan Jesus tid har judarna varit pressade överallt, de mördade ju Jesus.
Folke Bernadotte - mördad av sionisterna
I världens en gång mest judiska stad i Europa, Vilnius, har nästan alla judar mördats eller fördrivits. Där föddes en gång tanken om den judiska staten - sionismen - under tidigt 1900-tal.

Staten Israel bildades även av en helt annan orsak. USA behövde en inbrytning i Mellanöstern. Israel blev ett bra brohuvud i ett område där oljan flödade - och flödar. Rika judar i USA var inte sena att nappa på betet. Dagens sk. bosättare består inte sällan av amerikanska judar som "gör sin judiska värnplikt" genom att ockupera ännu mer palestinsk mark.

Israel är en stat för judar. Det är problemet. Att skapa en stat för endast en religion hör forntiden till. En modern stat är sekulär, dvs. handlar om människor oavsett tro. Som USA. Som Sverige. Israel är på så sätt rasistisk. Där finns - som i Saudiarabien (se förra bloggen) bara plats för judar. Visst finns fortfarande palestinier kvar, men de motas obönhörligen ut i periferin.

Likheterna med Saudiarabien är stora. Visst finns judisk demokrati, judiska partier av olika sorter, men judiska. Trenden är att de mest konservativa - rent fundamentalistiska - judarna styr utvecklingen. Polariseringen fortsätter.

Israel har stängt Gaza. Israel lägger beslag på hela Jerusalem. Israel har styckat upp Västbanken totalt så att ingen palestinsk verksamhet ska kunna växa. I värsta fall gräver man upp palestinska olivlundar. I värsta fall angriper man palestinier bara för att de finns.

Senast välkomnade Israel USA´s vicepresident Biden genom att besluta om utökad olaglig bosättning i Jerusalem.
Jordanfloden har blivit ett dike sen Israel tagit allt vatten...
Staten Israel stjäl vatten från palestinierna. Staten Israel håller miljoner palestinier fångna i Gaza. Staten Israel bryter regelbundet mot folkrätten; det handlar om etnisk rensning.

Israel har kärnvapen. Israel vill bomba Iran. Israel stödde apartheid i Sydafrika och har stått för ett stort antal terrorattacker mot araber runt om i världen. Israel är per definition en av de viktigaste hindren för fred i Mellanöstern.

Få länder har så hög militärbudget per capita i världen som Israel. (2006 - 7,3% av BNP)

Tur för mig att jag är obetydlig. För mig är religion en personlig rättighet så länge någon inte förtrycker någon annan i religionens namn. Det gör Israel varje dag.

Jag kan ibland drömma om ett annat scenario. Ett Israel som bjuder in alla i "sitt" område för att skapa en stat för alla, judar, araber, kristna och vem som vill, att öppna världens första helt sekulära stat i området (idag finns bara ett mycket svagt Libanon).

Det är möjligt. Judarna skulle vinna en hel världs uppskattning om de vågade. Israel skulle slita varje argument ur munnen på samtliga extremister. Tänk om drömmen vore sann... / Bästa Tänk om

3 kommentarer:

  1. Och dom ogillar också i högsta grad våra svenska konstnärliga uttryck, hur vi vinklar våra tidningsreportage och tolkar all kritik som rasism och judehat...med andra ord vill även Israel inskränka vår tryck -och yttrandefrihet och ta kontroll genom att ge oss skuld!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Så är det, Leo. Israel är världens nervösaste stat. De vet ju hur fel de har, är skiträdda för att nån ska se nakenheten. Är som noshörningen i Reinhardt Michls bok "Norbert Tjocknacke". Bäst att hugga först, man kan aldrig veta... Nummer två i serien "ruttna stater". Det finns en tredje också, men det blir i morron.

    SvaraRadera
  3. ...ja, tänk om de tänkte till och förverkligade din dröm!..:"Ett Israel som bjuder in alla i "sitt" område för att skapa en stat för alla, judar, araber, kristna och vem som vill, att öppna världens första helt sekulära stat i området."...vilken historisk seger dagens sjuka Israel skulle vinna då! ;-)

    Bra inlägg!

    Må gott Uno!

    SvaraRadera