tisdag 1 december 2009

Göteborgspoliser utreder sig själva - igen! (satir) / Bästa Tänk om

Aj, aj, tänkte polisen när den gripne dog. Det var inte bra. Dom tål inget nuförtiden, bovarna. Klena typer. Vi lade oss ju bara på honom och drog armarna bakåt. Förr dog nästa ingen av det.

Men vi måste ju ta i mer nuförtiden. Brottslingarna blir bara elakare. Den här killen sparkade ju på en bil!!! Skadade lacken och plåten! Grovt är det minsta man kan säga. Vad kostar en omlackering?
Dom sparkas, bovarna!

Slå ner med den jäveln, i gatan med honom!!! Alla vi fem körde på. Vaddå, full? Har väl inget med saken att göra. Vi var nyktra, eller nästan i alla fall. Hade väl dragit några linor som vi snott av en kille på Avenyn, annars hade vi inte släppt honom. Man får inte somna i tjänst.

En polis måste ha energi om han ska haffa bovar, och den här killen var en riktigt sate, sabbade bilar, fy fan. Sen gick den jäveln och dog av ren jävlighet.
...inte lätt att tas med busarna numera...
Men vi har ju våra fix här i Götet. Svenne tar hand om allt. Seeegar gött. Han kommer ju knappt upp på morron. Orkar bara lyfta på rumpan när det är lunch eller tid att gå hem. Sitter och bladar papper. Han ställde sina skarpa frågor:

"Gjorde ni nåt dumt?"
"Nää.."
"Okej, då skriver jag det", svarade han och satt och pekfingervalsade sen fram en lååång rapport i minst tre månader.

Sen friades vi, självklart, vi gjorde ju vår plikt. Sen kom nån idiot på att utredningen var fel. Hur fan kunde den ju vara det? Svenne frågade ju och vi svarade, precis som vanligt!!!
Svenne - han heter nåt annat - i arbetsposition.
Men malmögrabben till ny åklagare kan spelet. Och svenne har ju alla svar. Nu har han frågat oss igen, och vi har svarat som vi gjorde, och går säkert fria. Inte fan kunde vi veta att boven skulle dö? Förr dog dom inte lika ofta.

Vänligen, en Göteborgspolis med renat samvete.

Gm. Bästa Tänk om.

2 kommentarer:

  1. Jag hörde detta på radion.. Vart blev det fel någonstans?

    Ha det gott mannen!

    SvaraRadera
  2. Det blev inget fel. Det är som vanligt, men den här gången kom journalisterna på dem. Uno

    SvaraRadera