fredag 11 december 2009

Obama på TV / Bästa Tänk om

Såg på TV igår. Nä, inte nobelfesten, sånt betackar jag mig för, men på en viss fredspristagare. Åter var han amerikan, företrädare för det land som krigat mest i modern historia. Barack Obama heter han, president för världens mest skuldtyngda och krigsvana land - USA.
...kultur a la USA
Senaste insatsen på fredens område är att skicka ännu fler soldater till Afghanistan.

Det är verkligen synd att en så god retoriker låter sig användas som skyltfönster för vapenmaffia och krigshetsare. Han har händerna bundna.

Förgäves försökte han med vackra och väl valda ord (han var betydligt bättre än TV´s översättning!!!) motivera krigen som "fredskrig"! Han blev sentimental när han beskrev de amerikanska soldaternas uppoffringar i främmande land.
...avklädd eller bara vågad?
Kampen mot terrorism var central i Obamas tal. Analysen om terrorismens orsaker saknades, utom i det fall han menade att alla religioner var jämställda. Sen citerade han Jesus.

Inte ett ord om att USA själva kan ha orsaket det utbredda hat bland fattiga som är terrorismen grogrund.

Priset är märkligt utdelat också denna gång. Norrmännen menar att vi måste vara vän med våra vänner i USA. De verkar hoppas att Obama ska bli fredlig eftersom han fått fredspriset.

Jag har ingen annan kommentar till det än Obamas egen: "Det finns många som är mer värda detta pris än jag". Bästa Tänk om

1 kommentar: