onsdag 2 december 2009

Hej, jag har Cancer!!

"Heter Berta, men är frisk som sjutton, för det har försäkringskassan sagt. Och vår kära minister Husmask Persson. Jobba på, bara, säger hon.

Det säger dom till alla, benlösa, halta och lytta, de som har spetälska och alla som inte kan gå. Alla kan göra nåt, så det är bara att anmäla sig till arbetsförmedlingen och söka jobb som inte finns".

Vem anställer en cancersjuk? Vem anställer en lytt och halt? Eller nån med spetälska? Skit samma, alla kan jobba, för det har regeringen sagt. Aliens heter den, regeringen, från månen, eller åtminstone från Stureplan.

"Champagne skapar lagar minsann, skojiga lagar. Här gäller det att pröjsa för skumpan. De sjuka kostar, tyvärr blir det mindre skumpa när andra suger stålar från oss på Sture. De får väl samla burkar eller nåt. Det blir många burkar och flarror runt Stureplan. Vi bidrar, vi i Aliens".

Den undertexten är så tydlig att den borde leda till avgång för hela regeringen genast. Stackars sjuka! Det är jävligt nog att vara sjuk, att ha cancer (vi tappade nyligen en kär nära släkting). Lever vi inte i Sverige? / Bästa Tänk om

10 kommentarer:

  1. ...skrev ett ilsket inlägg i saken, fy fan vad vidrigt...i dagens Alliansstyrda Sverige ÄR solidariteten inte bara död...den har ruttnat också!

    ;-(

    SvaraRadera
  2. Vidrigt är ordet. Ren diskriminering av svaga, sjuka och fattiga. Sånt har en svensk regering inte sysslat med sedan tiden för fattiguaktioner där den som betalade lägst fick hjonet att föda och låta arbeta som slav åt sig. Uno

    SvaraRadera
  3. Vidrigt är ordet. Finns knappt något vidrigare som någon svensk regering gjort i modern tid. Diskriminering av en folkgrupp. Friska och rika mot fattiga och/eller sjuka. Sånt såg vi senast när man hade auktion om fattiga barn där den som bjöd lägst fick barnet - eller hjonet som det hette.
    Må väl, och måtte du aldrig bli sjuk. Uno i Ottan

    SvaraRadera
  4. Bedrövligt hur det här samhällets grundpelare håller på att raseras. Och de gör det med ett flin på läpparna.

    SvaraRadera
  5. Det är dags att göra nå´t!!!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  6. Göra nåt? Det bästa är väl att aldrig nånsin rösta in dom jävlarna igen. Vargen föreslår det, jag med. Att slå på svaga är väl det värsta man kan göra, eller enna? Det har dom gjort i mer än tre år nu, och dessförinnan slog Persson rätt rejält också. Att säga att dom inte menade det, som i TV i morse, är den värsta lögn jag hört på länge. Så dumma är inte ens Aliens. Uno

    SvaraRadera
  7. En sak till. Föräkringskassan är tjänstemän, men betyder det att de mste lämna människan hemma när de går på jobbet? Det får mig att tänka på soldaterna som "bara lydde order" när de skjuter civila vid kanten av en massgrav. Uno igen, förbannad och upprörd.

    SvaraRadera
  8. Ansvaret ska läggas där det hör hemma... hos dom som har makten... tjänstemän väljer mellan att utföra sina ålagda arbetsuppgifter eller söka annat jobb...

    Du skriver: "Det får mig att tänka på soldaterna som "bara lydde order" när de skjuter civila vid kanten av en massgrav."

    Dramatiskt men en verklighet... skjuta eller skjutas... jag skulle nog också skjutit... av rädsla och haft ett blödande sår i själen resten av livet... Tyvärr!

    Tjänstemännen idag har ett lite "lättare" val, men samtidigt beror valens svårighetsgrad på omgivande tid och omständigheter... idag kan arbetslöshet innebära personlig katastrof... och social död!

    Leo Beata

    SvaraRadera
  9. Leö:
    1. Jag vet hur det är att vara arbtslös. En av orsakerna till att jag inte få nytt jobb är att jag haft svårt att hålla käft dessutom. Socialt död vägrar jag dock att bli. Katastrofen är ekomomisk.
    2. Civilkurage saknas idag. Det är bortskrämt hos de flesta. Rädslan råder i de flesta offentliga verksamheter. Uno i Ottan

    SvaraRadera
  10. Vilken överraskning för Husmark! En del av dom som är sjukskrivna är sjuka. Vem kunde ana det?

    SvaraRadera