onsdag 9 december 2009

Sveket mot folket / Bästa Tänk om

I dag sviker riksdagen sitt folk. Igen. De gjorde det med A-kassereglerna också. Denna gång är det ännu värre. Nu gäller de sjuka och svaga.

Jag minns en gammal slogan som SSU körde med under ett val. Kan det vara för 20 år sen, eller så.
"Riv välfärden" stod det på SSU-knapparna. Det var avsett som en satirisk släng. Nu är den satiren verklighet.


Fegt nog låter regeringen Husmark-Persson hålla i yxan när de sjukskrivnas huvuden ska kapas (deras som som inte redan begått självmord). Debatten om de nya reglerna har pågått under lång tid. Regeringen (Aliens) kan inte påstå att effekterna av lagen inte varit klara. På bloggar, i Facebook, på maillistor och i namninsamlingar har opinionen vara både högljudd och tydlig.

Nu skyller Husmark-Persson ("Husmasken" kallad för att hon äter folkhemmet) på Försäkringskassan. Vem ska kassan skylla på? De sjuka?

Orsaken är att folk inte vill betala skatt. Ju mer de tjänar, desto mindre vill de batala. Ord somsolidaritet och gemensamt ansvar finns inte, trots att många sjukskrivningar beror på stress i hela samhället. Trots att många jobbat sig sjuka. Trots att många blivit rika på andras arbete.

Efter nyår står svårt sjuka utan försörjning. Bra jobbat, "Husmasken". Bra jobbat Borg och Reinfeldt. Bra jobbat Hägglund. Det nya Sverige har inte råd att låta folk vara sjuka. Bort med dem, bara.


Nä. det var en satirisk kommentar. Det är regeringen som ska bort. Jag har svårt att begripa att de fortfarande är kvar, men det blir val nästa år om vi svaga lever då. Kolla även Resurs hemsida!!! / Bästa Tänk om

1 kommentar:

  1. ...jo, de river verkligen välfärden i småbitar...allas rätt att färdas väl genom livet gäller inte längre alla i Sverige, bara vissa, de som är lite förmer!
    Men troligtvis åker denna regering ut med huvudet före vid nästa val...opinionssiffrorna ser ju bra ut! ;-)

    Må gott Uno!

    SvaraRadera