tisdag 27 september 2011

Tisdag som varje valpdag...

Vaknade. Fint. Halvsju betyder att valpen Svante sovit länge. Men det betyder som alltid också bråttom. Dagar med halvsömn innan uppgåendet är över. Vaknandet måste ske fort, helt innan man vaknat.

Valpar kissar fort. I morse väckte en liten fru i den kritiska stunden. Kiss på golvet. Telefon innebär vaken valp, och vaken valp innebär kiss.

Tur att vi köpt på oss massor av hushållsrullar. Det behövs skogar för att ha en valp.
Det behövs tålamod och mod, väntan och snabba beslut, vara rolig och allvarlig, vara helt och fullt hundmamma/pappa. Woff!

Det visar sig att pensioner inte är pensioner, att allt är ett spel på börsen. Hade alla tagit trisslotter från 20 år och uppåt hade det säkert varit väl så bra.

Nu sitter många med sin fattigpension och undrar varför de jobbat. Nu sitter många med jobb som de inte ens vill ha. Nu sitter många utan jobb fast de vill ha.

Valpen, var det inte namnet på en terrängvagn? Försvarets stora vapen i snöterräng. Svante i snö återstår at se, men hans företrädare Hampus var framgångsrik. Ålade sig fram i djupsnön.
Plöjde genom drivor.

Alla känner Svante. Barnen på lågstadiet vi passerar varje dag hejar på honom. Vissa barn vägrar att gå hem innan Svante gått eftermiddagsrundan. Alla ropar: Svante! Svante svarar genom att lägga sig på rygg så att kliande barnahänder kan killa hans mage.

Parken kommer jag att skriva om framgent. Malmös bästa sida visas där. Nu ger jag mig. Svante skäller på mat, jag kliar efter utgång och radions P1 går på rundgång. Woff!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar